https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Deco FOTO’S: kijk mee in onze Flaircaravan

FOTO’S: kijk mee in onze Flaircaravan

Een echt deco-pareltje!

Van de hitte uit de jaren 70 naar de zomer van 2019: deze vintagecaravan werd nieuw leven ingeblazen door onze decoredactrice Joni, zodat jullie – onze liefste lezeressen – er een nachtje kunnen doorbrengen. Maak kennis met: de Flaircaravan!

1 / 4
Toen & nu
Slaap (héél) lekker
Easy does it
Let’s go outside
Toen & nu
Toen & nu

Wie ‘jaren 70’ zegt, denkt meteen aan vuilgroene, bruine en oranje prints en verschillende tinten (nep)hout. Dat was ook de oorspronkelijke stijl en het kleurenpalet van deze caravan. De donkere kussens met vreemde print werden overtrokken met een nieuwe groene fluwelen stof. De laminaatbruine kastjes kregen dan weer een nieuwe uitstraling met een fris zachtroze kleurtje erover.

Slaap (héél) lekker
Slaap (héél) lekker

Overnachten in een caravan betekent slapen in een zetelbed. Maar anders dan in de meeste logeerkamers krijg je hier een heel breed bed en gaat het in- en uitklappen ook een stuk makkelijker. Je schuift gewoon de tafel naar onderen, verlegt enkele kussens, haalt een zalige dons uit de bedbank en hebt meteen een slaapkamer waarvoor John Lennon en Yoko Ono zouden tekenen.

Easy does it
Easy does it

Koken? Dat doen we de hele week al. Ons idee van avondeten: het frigootje volsteken met lekkers. Wie zegt dat een hele resem aperitiefhapjes geen diner kunnen zijn?

Let’s go outside
Let’s go outside

De kleine oppervlakte van de caravan wordt ruimschoots gecompenseerd door de grootte van de tuin. Ontbijten, lezen, aperitieven, spelletjes spelen… Alles is gewoon leuker in openlucht. Dat heet dan vakantie vieren.

Kleine ruimte, grootse plannen

Heb je zin om zelf ook een minihuisje in te richten? Een paar tips van onze decoredactrice :

  • Voorwerpen en spullen met een dubbele functie zijn erg handig als je weinig plaats hebt of met een kleine koffer moet vertrekken. De plaid die op je bed ligt, kan je ook gebruiken als picknickdeken. Een waterkaraf kan dan weer dienstdoen als vaas voor vers geplukte bloemen, en wie boodschappen achterlaat op de spiegel, heeft meteen een klein kunstwerkje in huis.
  • Een kleine caravan betekent kleine kasten. Daarmee moet je rekening houden bij het aankopen van je servies, potten en pannen.
  • Verschillende glazen en borden geven een boho-gevoel.
  • Donkere kleuren doen iedere ruimte – mobiel of niet – kleiner lijken. Frisse, lichte kleuren doen ruimtes daarentegen groter lijken.
  • Heb je het toch benauwd? Ga dan van de buitenlucht proeven, zelfs wanneer het regent. Je zal er hoe dan ook deugd van hebben, en nadien geniet je eens zo hard van de gezelligheid binnen
Foto’s: Hannelore Veelaert

Lees ook: