Van maart tot december 2019 zet de Franse stad Marseille smaken en culinaire specialiteiten uit de Provence in de kijker. Denk: ontmoetingen met chef-koks, bourgondische feestmalen in openlucht en picknicks met een fenomenaal uitzicht. Wie nog geen vakantieplannen heeft voor deze zomer, weet waar naartoe!
Marseille neemt het foodtoerisme, een van dé reistrends van 2019, wel héél letterlijk. De hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur én van het departement Bouches-du-Rhône zet dit jaar 9 maanden lang – van maart tot december – de Provençaalse keuken in de kijker.
Wining & dining in het zuiden van Frankrijk
Op het programma: ontmoetingen met chef-koks en lokale producenten, een opwaardering van stadsmoestuinen, delicatessenmarkten, tentoonstellingen, festivals en tal van festiviteiten zoals bourgondische feestmalen in openlucht en picknicks met een fenomenaal uitzicht. Ook de befaamde roséwijnen van de Provence zullen bezoekers weten te verrassen.
Voor meer info over MPG2019, zoals het gastronomische festival officieel heet, surf naar www.mpg2019.com.
Kan je niet kiezen tussen stad en natuur? Combineer dan het hippe Marseille met de eilanden van Hyères. Toerismeredactrice Marie tipt je hier de leukste adresjes.
Lees ook: