Home Lifestyle Food WOW: zoveel winst maakt de frituur op je sausje

WOW: zoveel winst maakt de frituur op je sausje

Nooit geweten dat mayonaise zo'n impact had!

@ollievons op Instagram
Ben jij team mayonaise of team cocktailsaus? Of liever een groot potje Joppiesaus? Welke je ook kiest, één ding is zeker: je frituur maakt een hoop winst op jouw vettige, smeuïge zondes.

De Belgische krantengroep Sudpresse rekende uit dat frituren maar liefst 400% (!) winst kunnen maken op de sausjes die ze verkopen. Veel frietkoten vragen zo'n € 0,70 voor een potje saus, terwijl ze die aankopen voor € 14,53 per emmer van 5 kilo. Omgerekend is dat zo'n 14 cent per portie van 50 gram, wat betekent dat frituren serieus wat winst maken op de smeuïge goedjes. De ene saus is natuurlijk wat duurder dan de andere, maar gemiddeld ligt de bruto winstmarge tussen 200 en 400%.

pika

Maar of ze nu stinkend rijk worden van de sausjes? Nee, dat ook niet. Uit verder onderzoek van Sudpresse blijkt namelijk dat frituren weinig winst maken op hun frietjes zelf. Alleen sausjes en sommige vleesjes zorgen voor een goede opbrengst. Daarnaast betalen frituristen vaak veel belastingen, en dat compenseert natuurlijk. Om de frietkoten financieel wat te steunen, blijven wij alvast vlijtig frieten binnen steken. Lief, toch?

friet

Meer 'Food'-nieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.