De geur van wafels in de ochtend. Zalig!
RECEPT: voor deze breakfast waffles kom je al dansend je bed uit
Robine van Tilburg
chef online
chef online
24 October 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Op zoek naar een nieuw lekker, maar makkelijk ontbijtje? Dan zijn deze superklassieke breakfast waffles ongetwijfeld iets voor jou. Je kan ze naar hartenlust toppen met bijvoorbeeld maple syrup, frambozencoulis of kaneelsuiker en er een stukje fruit bij eten. Als vieruurtje kunnen ze trouwens ook dienen!
Elke wafeltje bevat ± 150 kcal.
10 min. voorbereiding + 20 min. bakken
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 14 wafeltjes?
- 250 g bloem
- 360 g melk
- 75 g gesmolten boter
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 2 eieren
- een koffielepeltje zout
- 2 eetlepels bakpoeder
- een koffielepeltje vanille-aroma
1. Meng alle droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder en zout) door elkaar in een schaal.
2. Klop de eieren in een andere schaal goed los.
3. Voeg de gesmolten boter, het vanille-aroma en de melk bij de losgeklopte eieren en mix het geheel goed.
4. Giet het natte eiermengsel bij de droge ingrediënten en mix goed door elkaar.
5. Gebruik drie eetlepels beslag per wafeltje. Doe ze in een heet wafelijzer.
6. Laat elk wafeltje zo'n drie minuten in het wafelijzer.
7. Smullen maar!
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer zoet? Hierzo:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier