30 April 2017
Bijgewerkt: 20 September 2021
Yum, een lekkere cheesecake gaat er altijd in. Maar als we daarna op de weegschaal staan, hebben we toch wat spijt van dat lekkere hapje. Gelukkig komen Lily Simpson en Rob Hobson van The Detox Kitchen Bible met dé ideale oplossing.
Helaas pindakaas is een cheesecake een echte caloriebom! Oeps. Maar daar hebben Lily Simpson en Rob Hobson van The Detox Kitchen Bible – een gezond kookboek – iets op gevonden. Want volgens hen hoeft een cheesecake niet per se roomkaas te bevatten.
Het duo kiest kiest liever voor kokossmaken en sojayoghurt. En jawel, hun resultaat ziet eruit om op te eten. Hallo gezond én lekker dessert!
De ingrediënten zijn voor 8 personen.
Voor de basis:
- 100 gram paranoten (Braziliaanse noten)
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitten
- 20 dadels (ontpit)
- 2 eetlepels kokosolie
- snufje zout
Voor de vulling:
- 250 gram aardbeien
- 2 eetlepels honing
- 100 gram natuurlijke sojayoghurt
- 175 gram kokosyoghurt
Zo maak je het:
- Bak alle noten en de zonnebloempitten in een pan tot ze goudbruin zijn.
- Mix het mengsel samen met de dadels, kokosolie en het zout.
- Verdeel de mix in een ronde taartvorm en zet het in de diepvriezer.
- Doe de aardbeien (hou er nog een paar over voor de decoratie) en de honing in een blender en mix alles
- Voeg er de sojayoghurt en kokosyoghurt aan toe en mix weer alles tot het een glad geheel vormt.
- Haal de taartvorm uit de diepvriezer en giet het mengsel over de notenmix.
- Zet de vorm opnieuw in de diepvriezer. Deze keer voor twee volledige uren.
- Dresseer de taart met de rest van je aardbeien.
- Et voilà, smakelijk!
Bron: The Detox Kitchen Bible
Meer van dat:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier