Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© <a href="http://www.fromthekitchen.co.nz/2015/06/salted-caramel-cheesecake-mousse.html#.WK63U2P92-9" target="_blank">From The Kitchen</a>

Heaven!

RECEPT: deze cheesecakemousse met zoute karamel willen wij nú proberen

Oh my god! Dit moet zowat het beste recept van het internet zijn: cheesecakemousse met zoute karamel en popcorn. Het ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit, maar ons nieuwe favoriete dessert is supermakkelijk te maken. Wij leren je hoe!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 g + 1 el kristalsuiker
  • 60 ml water
  • 450 ml room
  • 250 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 tl zeezout
  • Popcorn met karamel

 

Zo maak je het

  1. Doe 150 g suiker in een schone pot met 60 ml water. Breng aan de kook terwijl je al roerend de suiker oplost. Laat enkele minuten koken zonder te roeren en wacht tot het suikerwater goud begint te kleuren. Terwijl de suiker zachtjes karamelliseert, verwarm je 200 ml room (maar laat die niet koken). Haal het goudkleurige suikerwater van het vuur en voeg de hete room geleidelijk aan toe. Klop zachtjes. Het mengsel zal waarschijnlijk als een gek beginnen schuimen, maar blijf roeren tot je een gladde, rijke karamel krijgt. Laat 10 minuten afkoelen en roer er 1 theelepel zout doorheen. 
     
  2. Doe de roomkaas samen met 1 eetlepel suiker en 120 ml van de zoute karamel in een keukenmachine. Klop tot een gladde massa. In een andere kom ga je de rest van de room opkloppen. Voeg die uiteindelijk toe aan het roomkaasmengsel en verdeel over 6 glaasjes. Laat op z’n minst 3 uur opstijven in de frigo.
     
  3. Voor je de glaasjes gaat serveren, schep je een eetlepel van de karamel boven op elke cheesecakemousse. Werk af met de popcorn met karamel en een vleugje zeezout. Et voilà!

 

Bron: CulyFrom The Kitchen

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '