Home Lifestyle Food RECEPT: cupcakes met kaas, zongedroogde tomaten en basilicumroom

RECEPT: cupcakes met kaas, zongedroogde tomaten en basilicumroom

Geprobeerd en ab-so-luut goedgekeurd!

'Mijn Zwitserse kazen op een plankje' (boek)
Een cupcake met kaas, het is eens wat anders dan eentje met chocolade, aardbeien of Oreo's. En hij is zeker niet minder lekker! In het boek 'Mijn Zwitserse kazen op een plankje', kwamen we dit heerlijke recept tegen, dus we doken meteen de keuken in.

Ingrediënten:

Voor 12 minicupcakes:

  • 125 g gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el melk, lauwwarm
  • 1 handvol zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 100 g Appenzeller®, geraspt
  • 1 el zonnebloemzaadjes, gemalen
  • peper

Basilicumroom:

  • 175 g verse kaas
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • zout

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 170°C. Verwerk de boter en de eieren in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg al roerend beetje bij beetje de bloem toe. Voeg de melk toe. Voeg ten slotte de zongedroogde tomaten, de Appenzeller® en de zonnebloemzaadjes toe. Bestrooi met peper.

2. Verdeel het beslag over kleine cupcakevormen. Bak gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.

3. Voor de basilicumroom meng je in een kom de verse kaas, het basilicum, de olijfolie, zout en peper. Garneer de cupcakes met dat mengsel met behulp van een spuitzak. Werk af met takjes bieslook.

Bron: ‘Mijn Zwitserse kazen op een plankje', € 14,99

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.