Home Lifestyle Food MUST FOLLOW: 9 Belgische foodies die je van de ultieme lunchinspiratie voorzien

MUST FOLLOW: 9 Belgische foodies die je van de ultieme lunchinspiratie voorzien

Voor al wie die belegde broodjes beu is.

Instagram: @rawfoodchefjulie
Elke middag belegde broodjes eten, is niet alleen slecht voor de lijn maar ook voor de portemonnee. Deze negen Belgische foodies bewijzen op Instagram dat een lunch lekker, gezond én makkelijk klaar te maken, kan zijn. Volgen maar!
1 / 9
Helen Verhelst
Isabelle Naeyaert
Carmen Van Buggenhout
Julie Van den Kerchove
Louise De Brabandere
Thomas Van de Water
Alle Dagen Honger
Martha Majewska
Julie Van Weehaeghe
Helen Verhelst
Helen Verhelst

De 21-jarige Helen Verhelst combineert haar rechtenstudies met modellenwerk én tovert ook nog eens de meest kleurrijke gerechten op tafel onder de hashtag #HelenKookt. Faut le faire!

Volg haar via @helenverh

Isabelle Naeyaert
Isabelle Naeyaert

De een is creatief met washitape, de ander met voeding. Geef ex-Flairredactrice Isa Naeyaert de meest willekeurige ingrediënten en ze zal er een origineel gerecht van maken om duimen en vingers bij af te likken.

Volg haar via @isanaeyaert

Carmen Van Buggenhout
Carmen Van Buggenhout

‘Gezond leven, hoeft niet saai te zijn’, is het levensmotto van de 23-jarige Carmen Van Buggenhout. Na enkele jaren geleden de foodblog The Healthy Ever After te zijn gestart, verscheen dit voorjaar ‘Vanaf Vandaag’, een ‘feelgoedboek’ met ervaringen, quotes, boodschappenlijstjes, bucketlists en handige tips voor een gezonde levensstijl.

Volg haar via @thehealthyeverafter.be

Julie Van den Kerchove
Julie Van den Kerchove

Julie Van den Kerchove en Simon Matthys zijn gepassioneerd door raw food en volgden enkele jaren geleden samen een opleiding aan het gerenommeerde Living Light Culinary Institute in Californië. Intussen startte Julie de blog Julie’s Lifestyle, bracht ze het boek ‘Julie Natuurlijk’ uit én richtte ze samen met Simon de raw vegan productenlijn ALL GOOD op. Inspiratie te over dus!

Volg haar via @rawfoodchefjulie

Louise De Brabandere
Louise De Brabandere

Een tijdje terug zegde de Gentse Louise De Brabandere haar carrière in de PR-wereld vaarwel om zich fulltime op haar passie voor food te concentreren. Zo lanceerde ze het concept Thursday Dinners waarbij mensen die elkaar niet kennen bij haar aan tafel schuiven en verzorgt ze samen met haar vriend Hannes Vandebroucke styling, fotografie, copy, set dressing, creative food consulting en receptontwikkeling via het platform Kitchenet.

Volg haar via @louisedebrabandere

Thomas Van de Water
Thomas Van de Water

Thomas Van de Water noemt zichzelf naast fotograaf en leraar fotografie ook een bon vivant, smulpaap en lekkerbek. Op Filet Pur deelt hij recepten, zijn kookclubavonturen, en allerhande culinaire weetjes. Twee jaar geleden bracht hij het receptenboek ‘Diabeet’ uit met zowel klassieke als frisse, hedendaagse gerechten voor diabetici.

Volg hem via @thomasvandewater_filetpur

Alle Dagen Honger
Alle Dagen Honger

Tijdens hun zoektocht naar gezonde producten beslisten Barbara Serulus, Johanna Goyvaerts en Mayken Craenen het culinaire projectbureau Alle Dagen Honger op te richten. En met succes! In 2012 én 2013 won ADH de prijs voor beste foodblog, uitgereikt door Weekend Knack. In het boek ‘De Helden van het Echte Eten’ gaan de drie dames op zoek naar ‘de verhalen achter de gerechten’.

Volg hen via @alle.dagen.honger

Martha Majewska
Martha Majewska

Marta Majewska – een achternaam met Poolse roots – noemt zichzelf autodidact en blogt sinds enkele jaren op Everyday Marta. Voor makkelijke recepten met alternatieve ingrediënten zoals stevia, kokosolie en spelt moet je bij Martha zijn. Haar boeken ‘Limonade’ en ‘Fourplay’ (met vegetarische recepten voor vier seizoenen) zijn bestsellers en werden zelfs vertaald naar het Frans.

Volg haar via @everyday_marta

Julie Van Weehaeghe
Julie Van Weehaeghe

Een favoriet onder de Flairredactrices is Hapjesprincess, de blog van Julie Van Weehaeghe. De Gentse werd enkele jaren geleden gebeten door de foodmicrobe en combineert op haar website gezonde gerechten met tips om fit te blijven. The best of both worlds!

Volg haar via @hapjesprincess

Lees ook: