Home Lifestyle Food HOTSPOT: saladebar Romain Roquette gaat eigen groentjes kweken midden in nieuwe zaak

HOTSPOT: saladebar Romain Roquette gaat eigen groentjes kweken midden in nieuwe zaak

Nieuwe place to be!

Voor (healthy) foodies is de Gentse saladebar Romain Roquette ondertussen een begrip. Na een eerste vestiging ongeveer anderhalf jaar geleden openen de jongens achter de bar begin november ook de deuren van een tweede pand. En dat heeft – als enige in Europa – een heel bijzonder kantje…

Suckers for salad kunnen vanaf november in het gloednieuwe Co.Station Gent terecht voor de beste salades van België. Romain Roquette opent er namelijk een tweede vestiging, inclusief indoor vertical farming, waar ze zelf de groentjes uit jouw favoriete salade zullen kweken. En daar mogen we best trots op zijn, want Romain Roquette wordt zo de eerste horecazaak van Europa die zo'n klimaatkamer integreert in zijn interieur.

'In Japan bestaat het concept al, maar in een andere context', vertelt Brecht Kerckhof, een van de founders. 'Daar voorzien ze kweekmogelijkheden op centrale plaatsen van grote bedrijven. Wij willen dezelfde technologie gebruiken, maar dan midden in onze zaak. Het concept is footprint zero, aangezien er geen tot minimaal transport nodig is. Zo houden we de cirkel hyperlokaal. Wij kweken, oogsten én serveren.'

En voorlopig doen ze dat dus nog in Gent, maar wij hoorden aan tafel dat er grote plannen zijn om snel uit te breiden naar andere steden in België. Lucky us!

 

A photo posted by Flair België (@flairbelgie) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.