Home Lifestyle Food Dit is het beste tijdstip om junkfood te eten

Dit is het beste tijdstip om junkfood te eten

Of het minst slechte...

Hét ideale tijdstip om junkfood te eten is allicht onbestaande. Er bestaat geen enkele wereld waarin frietjes, pizza's, hamburgers en kebab min of meer gezond zijn – tot onze grote spijt. Maar als je dan écht een pak friet of een heerlijke kapsalon naar binnen wil werken, wanneer doe je dat dan best?

Ondertussen kennen we de gouden regel (waar echter haast niemand zich aan houdt) al wel. ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Aan de Texas A&M University onderzocht men op welk tijdstip je het best junkfood kan verorberen en wat blijkt? Ook voor je consumptie van junkfood gaat deze redenering op.

Je dag beginnen met frietjes en een curryworst is met andere woorden minder ongezond dan je dag ermee eindigen. Als je laat op de avond vet voedsel eet, zal je het natuurlijke ritme van je lichaam in de war sturen waardoor je hormonen uit balans raken en je minder goed zal slapen. Bovendien maken de negatieve effecten van junkfood (diabetes, depressie,…) relatief minder kans wanneer je junkfood vroeger op de dag eet.

Wij weten al waarmee we morgen ontbijten…

via GIPHY

Lees meer:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.