Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 20: lauwe pompoensalade met linzen

Dagen Zonder Vlees – Dag 20: lauwe pompoensalade met linzen

We zijn halfweg

Libelle Lekker
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen. 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 600 g pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 granaatappel (enkel de pitten)
  • 4 el koriander (gehakt)
  • 3 el rozemarijn
  • 125 g natuuryoghurt
  • 125 g linzen
  • 1 kl komijnpoeder
  • 0,5 kl kaneelpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij 'm in stukken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster 30 minuten in de oven.
  2. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Verwarm een beetje olijfolie in een pan. Fruit de ui, en knoflook glazig. Voeg de rozijnen, de linzen, de komijn en de kaneel toe. Laat even stoven, voeg eventueel een scheutje water toe.
  4. Haal van het vuur en roer de verse kruiden onder. Serveer met yoghurt, een beetje olijfolie en de granaatappelpitten.
Bron: Libelle Lekker

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.