Home Lifestyle Food BEWEZEN: van deze kleur voeding te eten word je een gelukkiger mens

BEWEZEN: van deze kleur voeding te eten word je een gelukkiger mens

En het is verrassend genoeg niet chocoladebruin

Pexels
Dat je gelukkig kan worden van eten, wisten we al wel langer. Wie wordt er nu niet gelukkig van een pizza, een Big Mac, een grote friet met stoofvlees en mayonaise, een pak Oreo's en zeventien stukken Tony's Chocolonely met gezouten karamel? Juist, ja, niemand. Maar wil je je ultragelukkig voelen? Dan is er een bepaalde kleur voeding die je het best nuttigt.

Een recente studie van The Happy Egg Company – we beseffen zeer goed dat een bedrijf dat eieren verdeelt terecht geen vaak voorkomende referentie is – concludeerde dat het consumeren van gele voeding ons gelukkiger zou maken. 'Zever, gezever', gil je?

Heel wat gele voedingsgroepen wekken sterke positieve gevoelens op en stimuleren de smaakpapillen.

De kleur geel zou de linkerhersenhelft stimuleren, die de kleur gaat associëren met een warm, leuk gevoel. Bovendien zou maar liefst 61% van de onderzochte personen het gelukkigst worden bij het zien van een omelet, gevolgd door mac & cheese en pannenkoeken.

De conclusie van het onderzoek is best logisch als je in je achterhoofd houdt dat we kleuren heel vaak associëren met emoties. Zo associëren we onder andere rood met woede en groen met jaloezie. Pizza met extra kaas, iemand?

via GIPHY

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.