Home Lifestyle Food 8 x waarheden over koffie die je nog niet kende

8 x waarheden over koffie die je nog niet kende

Giphy
Of je nu elke ochtend je shot cafeïne nodig hebt om aan de dag te kunnen beginnen of liever van een latte met karamelsiroop sipt terwijl je aan het shoppen bent, na een bezoekje aan de lokale koffiebar kan je het gevoel hebben dat je de wereld aankan. Maar hoeveel weet jij eigenlijk over de inhoud van je takewaybeker?

1. Cafeïne treedt zo’n 15 à 20 minuten na je eerste slok in werking

Zodra de cafeïne z’n werk doet, kan het effect tussen 8 en 14 uren  blijven duren, maar onthoud dat je na zo’n drie uur het risico loopt op een zogezegde koffiecrash.
 
 

2. Als je de pil neemt, is het effect van koffie groter

Het effect dat je koffie heeft, hangt af van het feit of je de pil neemt of niet. Als je de pil neemt, zal je merken dat de cafeïne beter z’n werk doet. 

3. Niet alle koffies bevatten dezelfde dosis cafeïne

Zo bevatten de koffies van Starbucks bijvoorbeeld dubbel zoveel cafeïne als de koffies bij McDonald's
 

via GIPHY
 

4. Deca betekent niet dat er geen cafeïne in je koffie zit

In de realiteit betekent ‘deca’ gewoon minder cafeïne, omdat het onmogelijk is om alle sporen van cafeïne uit koffie te halen.
 

5. Er zit meer cafeïne in koffie dan in de meeste energiedrankjes

Niemand zal op dagelijkse basis de hele dag door Red Bull naar binnen kappen, maar als je weet dat cafeïne je slaap verstoort en in extreme gevallen zelfs tot angststoornissen kan leiden, is het toch belangrijk om erop toe te zien dat je geen tien kopjes per dag drinkt. 
 

via GIPHY
 

6. Cafeïne kan ervoor zorgen dat je meer uit je work-out haalt

Een ideaal moment om koffie te drinken, is net voor je gaat sporten (al betwijfelen we dat een zware dubbele latte met slagroom en karamelsiroop je sportprestaties zal bevorderen, sorry!).
 
 

7. Er bestaan meer koffiesmaken dan dat er wijnsmaken bestaan

Er bestaan zo’n 300 verschillende soorten koffiesmaken op deze wereld, terwijl er maar 250 wijnsmaken zijn. Moeten we toch eens testen!
 
 

8. Er zouden 100 kopjes nodig zijn vooraleer je sterft aan een overdosis koffie 

Wil je graag minder koffie drinken? Besef dan dat er zoiets bestaat als een afkickperiode, net zoals met suiker of sigaretten. Bouw gedurende een maand het aantal kopjes per dag geleidelijk aan af, zodat het zowel fysiek als psychologisch minder zwaar wordt. 
 

via GIPHY
 
Bron: Career Girl Daily
 
 
Nog meer leesvoer over het zwarte goud: