Home Lifestyle Food 6 signalen dat je fles wijn slecht geworden is

6 signalen dat je fles wijn slecht geworden is

De geur van nat karton of zeer zoete smaak? Verdacht!

Fles wijn rood
© Shutterstock

Zin in een glaasje wijn, maar geen idee of die fles van twee dagen geleden nog goed is? Of heeft de fles wijn die je pas opende toch maar een vreemd geurtje? Hier zijn 6 signalen dat-ie slecht (geworden) is.

1

De fles wijn ruikt een beetje raar

Als je fles wijn muf ruikt, of de geur van nat karton of azijn heeft, is-ie slecht. Ook een té sterke druivengeur is geen goed teken.

2

Rode wijn smaakt zoet

Als een rode wijn eerder naar porto ruikt of de smaak heeft van een dessertwijn (en het geen van deze twee dingen is), heeft-ie wellicht te warm gestaan en is je lekkere wijntje daardoor ondrinkbaar geworden. Ook rode wijn bewaar je – zeker na het openen – best op een koele plaats.

3

De kurk is een beetje uit de fles geduwd

Als de kurk een beetje uit de fles steekt, is dat een teken dat de wijn wellicht oververhit is geweest.

4

De wijn heeft een bruine kleur

Een bruine tint in rode wijn laat zien dat het drankje zijn hoogtepunt voorbij is. Witte wijnen die verkleurd zijn tot een donkergele tot bruine kleur zijn meestal geoxideerd.

5

De wijn heeft een doordringende, chemische geur of smaak

Ook wijn die tonen van fruit mist, een andere structuur heeft gekregen of een chemische geur of smaak heeft, is meestal slecht.

6

De wijn is sparkly, maar is geen mousserende wijn

Een wijn die geen sprankeling op je tong teweeg hoort te brengen, maar toch dat bruisende karakter vertoont, heeft waarschijnlijk een tweede gisting ondergaan na het bottelen en wordt beter niet meer gedronken.

Bron: POPSUGAR

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.