Home Lifestyle Food 9 wijn hacks die je leven beter maken

9 wijn hacks die je leven beter maken

Life hacks, wine edition 🍷

Rode wijn
© Shutterstock

Ben jij ook zo gek op wijn? Dan zijn deze weetjes iets voor jou. De volgende geniale wijn hacks maken jouw leven een stuk aangenamer. Graag gedaan!

1. Ijsblokjes

Hou je van ijsblokjes in je wijnglas, maar heb je een hekel aan verdund wijn? Gebruik dan bevroren druiven om je wijn koud te houden.

2. Ijsblokjes 2.0

Nog een tip om je wijn onverdund te laten is door zelf ijsblokjes te maken… van je favoriete wijn!

3. SOS kurk

Is er wat kurk afgebroken in je wijnfles? Laat dat de pret niet bederven. Je filtert alle stukjes er makkelijk uit met een koffiefilter.

4. Sneller afkoelen

Ben je te ongeduldig om te wachten tot je wijnfles voldoende afkoelt? Wikkel er dan een natte keukenhanddoek rond en steek de fles in de vriezer voor 20 minuten.

5. Nóg sneller afkoelen

Als het echt heel snel moet gaan (wanneer je bijvoorbeeld gasten over de vloer hebt), kun je een fles wijn afkoelen in 10 minuten. Daarvoor hebt je een emmer water, ijsblokjes en zout nodig. Doe de fles wijn in de emmer, voeg wat zout toe aan het ijswater en wacht 10 minuten tot de wijn afkoelt.

6. Sleutel tot openen

Heb je spontaan zin gekregen in een glaasje wijn, maar is er nergens een kurkentrekker te bespeuren? Geen enkel probleem, je kunt de fles openen met een gewone sleutel. Steek de sleutel schuin in de kurk en draai hem rond zijn as. Trek vervolgens de kurk los met de sleutel, gebruik een handdoek voor een betere grip.

7. Langer goed

Om je wijn langer goed te houden, bewaar je de flessen best horizontaal. Aha, daarom zijn alle wijnrekken gemaakt om ze op de zijkant te stapelen!

8. Smaak

Heb je een goedkope fles wijn liggen die niet zo lekker smaakt? Voeg er wat bessen aan toe om het op te krikken.

9. SOS vlekken

Heb je vlekken gemaakt met rode zijn? Met zout, warm water en een handdoek red je dat kledingstuk! Dep eerst de vlek droog met een doekje. Strooi er vervolgens zout op en laat het een uur lang liggen. Dep het zout weg met een warme doek. Voilà, geen vlekken meer!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.