Home Lifestyle 11 plezante date-ideetjes voor wie nu via FaceTime moet daten

11 plezante date-ideetjes voor wie nu via FaceTime moet daten

1. Organiseer samen een virtuele picknick!

© Getty

Voor wie in een prille relatie zit, is elke kilometer te veel en dat is in tijden van corona een groot probleem. Hoe kan je je relatie in godsnaam een kans geven als jullie de komende weken zelfs niet bij elkaar kunnen zijn? Door veel te facetimen, tiens! Wij zochten naar 11 romantische (virtuele) date-ideetjes die ervoor zorgen dat jullie die quarantaine samen overleven! En oké,  je kan elkaar dan wel niet kussen en knuffelen, maar het is het idee dat telt, toch?

Voordat je aan de slag gaat, is het wel belangrijk dat jullie er beiden zeker van zijn dat jullie niet gestoord kunnen worden. Dat betekent: deur op slot, meldingen uitschakelen en geen pakjesbezorger die om de haverklap aanbelt om je van je dagelijkse portie pakketjes te voorzien.

1. Organiseer samen een virtuele picknick

Een van de meest romantische dates? Dat moet wel een gezellige picknick zijn. Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en het is lekker rustig buiten, dus het ideale moment om daar meteen werk van te maken. Ga naar het dichtstbijzijnde park of installeer je met een dekentje, enkele pistolets en een glaasje cava in de tuin om vanop afstand samen te picknicken. Loopt het gesprek een beetje stroef? Ga dan om de beurt op zoek naar figuren in de wolken of speel een van jullie favoriete nummers af en geniet!

2. Kook samen een lekker gerechtje

Ga samen op zoek naar een tof recept en duik in de keuken om jullie beste kookkunsten aan elkaar te laten zien. Schenk een glaasje wijn in en zet voor jezelf wat hapjes op tafel, zodat jullie intussen een kleine e-peritief kunnen houden. Geef elkaar punten op sfeer en gezelligheid en op jullie kookkunsten om de sfeer er een beetje in te houden. Is het eten klaar? Dan houden jullie natuurlijk een romantische (virtuele) tête-à-tête bij kaarslicht.

3. Kijk jullie favoriete films

Het is niet omdat jullie niet samen onder een dekentje kunnen kruipen en niet in dezelfde kom popcorn kunnen graaien dat jullie geen movie night kunnen houden. Beslis om de beurt welke film jullie willen zien en maak het lekker gezellig met een beetje sfeerverlichting. Bekijk het positief: jij hebt heel het bed voor jou alleen en moet je zak chips niet delen. Wordt het een beetje eentonig? Schakel dan de ondertiteling uit, zet het geluid af en verzin zelf het script. Via deze handige functie kunnen jullie trouwens samen naar dezelfde film/serie op Netflix kijken!

4. Krik jullie culturele kennis op

Zoek tijdens het kijken van die films de acteurs op en ontdek samen in welke andere films zij meespeelden of duik nog een beetje dieper in het archief van Wikipedia en stel elkaar enkele culturele vragen over Shakespeare of Elvis Presley. Blijkt dat jullie echt cultuurbarbaren zijn? Dan kunnen jullie overwegen om op Google Arts & Culture enkele kunstgalerijen virtueel te bezoeken.

5. Organiseer een heuse wijntour

Wijn, meer heb je in principe niet nodig om er een geslaagde date van te maken. Organiseer daarom samen een wijntour. Zowel jij als je lief zetten in elke kamer een andere wijnfles. Ga daarna om de beurt een kamer binnen om van de wijn te proeven en de fles punten te geven.

6. Teken elkaar

Jullie hoeven helemaal niet naar Montmartre om een portret te laten teken. Poseer voor de camera terwijl je lief jou zo goed mogelijk probeert te portretteren. Daarna is het jouw beurt om je beste tekenkunsten naar boven te halen. Show daarna jullie kunstwerkjes aan elkaar of houdt ze goed verborgen en toon ze pas wanneer jullie elkaar weer in real life kunnen zien.

7. Maak memes van elkaar

Neem tijdens jullie videogesprek (stiekem) screenshots en giet die daarna in een hilarische meme. Het doel is om elkaar zo hard mogelijk aan het lachen te brengen. Maak eventueel zelfs een collage van de memes die jullie tijdens de quarantaine maakten, zodat je daar achteraf met veel plezier op terug kan kijken.

8. Organiseer een speurtocht

Verstop verschillende dingen (denk: schattige foto’s van jullie tweetjes of leuke souvenirtjes) in huis en speel warm-koud. Dat wil zeggen dat je lief moet raden waar je de spulletjes verborgen hebt en jij met koude- of warmtegraad moet aangeven of hij/zij in de juiste richting aan het zoeken is.

9. Bouw samen een kamp

Zoek naar zoveel mogelijk dekens, kussens en teddyberen om een oldskool gezellig kamp te bouwen in huis. Zijn jullie forten helemaal gebouwd? Geef elkaar dan een virtuele rondleiding om het resultaat te laten zien. Blijf daarna een hele avond in jullie nieuwe stekje zitten en…

10. Stel elkaar sexy vragen

Nood aan een beetje affectie? Til jullie gesprek dan naar een hoger (en vooral heter) niveau en stel elkaar vragen die jullie nog nooit eerder durfden te stellen. Deze 33 sexy vragen zijn alvast een goed begin van een opwindende avond.

11. Val samen lekker romantisch in slaap

(En probeer vooral niet te snurken!)

Lees ook: