Home Lifestyle Een derde van de Belgische koppels koopt geen valentijnscadeau voor elkaar

Een derde van de Belgische koppels koopt geen valentijnscadeau voor elkaar

Toch verlangt 30 % stiekem dat zijn of haar partner iets koopt.

Shutterstock

Het is binnenkort valentijn, de ideale dag om je geliefde eens extra in de watten te leggen. Toch spreekt 30 % van de Belgen af om geen cadeautjes te kopen voor elkaar.

De winkeletalages kleuren al een paar weken weer helemaal rood en plots wordt werkelijk alles verkocht in hartjesvorm. De reden? 14 februari staat voor de deur. Valentijnsdag: een minder fijne 24 uur voor niet zo happy singles en een hoogdag voor verliefde koppeltjes. Toch blijken heel wat Belgen het niet zo te hebben voor valentijn. In de liefde moet je elkaar immers élke dag in de watten leggen, niet? Het is niet zozeer dat melige motto dat ze in gedachten hebben, maar eerder hun portemonnee en de kostbare inhoud daarvan.

In natura

Iedereen gaf al een klein fortuin uit aan cadeaus voor Kerstmis en Nieuwjaar, dan volgden in januari nog eens de solden en nu moeten we wéér in onze zak tasten. Na-ah, we denken er niet aan. Daarom spreekt een derde van de Belgische koppels onderling af om geen valentijnscadeaus voor elkaar te kopen. Zij zullen hun geliefde wel eens goed verwennen in natura. Dat blijkt uit een onderzoek van Bol.com.

Juweeltje

Toch blijft valentijn een populaire dag om je lover in de bloemetjes te zetten. Bol.com ziet enkele dagen voor 14 februari hun verkoop van typische valentijnscadeaus duidelijk stijgen. Van de 7 op de 10 Belgen die twijfelen of ze iets zouden kopen, laat zeker de helft zich verleiden door dat juweeltje dat toch beeldig zou staan om de hals van hun liefje of die trui die prachtig zou passen bij de ogen van hun schat.

Last minute

Ook van de Belgen die zogezegd geen cadeau hoeven op valentijn, hoopt 30 % stiekem dat hun geliefde hen wél verrast met een kleine attentie. Dat zorgt natuurlijk voor heel wat twijfels, en daardoor worden de cadeaus voor valentijn heel last minute gekocht. Bol.com krijgt op de avond voor valentijn en op de ochtend van de dag zelf maar liefst 180 % meer bestellingen binnen dan op een gewone dag.

31 euro

De valentijncadeautjes van de Belgen zijn wel heel bescheiden. Gemiddeld geven we er zo’n 31 euro aan uit. Dat is wel al een hoger bedrag dan in 2014, toen dat rond 28 euro lag. Ieder jaar worden de attenties dus iets guller, of de pralines en parfums worden gewoon iets duurder. Wie samen is met een Nederlander, hoeft al zeker geen groot geschenk te verwachten, want zij geven zo’n 29 euro uit aan valentijnscadeaus. Wat ook opvalt, is dat mannen meer uitgeven aan hun cadeau dan vrouwen; acht euro om precies te zijn.

Chatbot

Kan jij het ook niet over je hart krijgen om je geliefde met lege handen onder ogen te komen op valentijn, ga dan zeker vanaf 7 februari een kijkje nemen op de Facebookpagina van Bol.com. Daar kan je aan de hand van een toffe chatbot het ideale geschenk vinden voor je partner.

Lees ook: