Home Lifestyle Food MUST DOWNLOAD: met de app Eat To Eat bestel je huisbereide gerechten...

MUST DOWNLOAD: met de app Eat To Eat bestel je huisbereide gerechten van hobbykoks

Je kan ook zelf een centje bijverdienen en je creaties en leftovers op het platform aanbieden.

Eat to Eat
© Pexels & Eat To Eat

Een van de dingen waar we áltijd – en nu nog net dat tikkeltje meer – voldoening uithalen? Lekker eten. Probleem: we hebben na een lange werkdag – of gewoon op een lazy day – niet altijd zin om de Meus in ons naar boven te halen. Dé oplossing: een gloednieuwe app waarmee je huisbereide maaltijden bij de buren kan bestellen.

Thank god voor takeaway! Een leven zonder afhaalmaaltijden kunnen (en durven) we ons niet meer inbeelden. Maar alle dagen pizza, hamburgers en sushi bestellen wordt – op die knappe bezorg(st)er na – op den duur ook een beetje afgezaagd én vooral pijnlijk voor je portemonnee. Kan je nu eenmaal echt niet koken of wil je gewoon eens iets anders op je bord? Dan kan je de gloednieuwe app Eat To Eat downloaden, want daarop bieden hobbykoks uit de buurt hun favoriete gerechtjes en leftovers aan een eerlijk prijsje aan.

Sociale contacten

Dat wil dus ook zeggen dat jij zelf een centje kan bijverdienen door je op de app aan te melden als hobbykok en je lekkerste creaties op het platform te zwieren. Op die manier hopen de makers van de applicatie niet alleen om een nieuwe manier van takeaway te promoten, maar ook om je aan te sporen nieuwe sociale contacten te leggen. In de toekomst (lees: nadat we Miss Rona de baas zijn) zal het ook mogelijk zijn om via de app een plaatsje te reserveren aan de tafel van een hobbykok.

Wij konden het natuurlijk niet laten om de applicatie zelf al eens uit te testen. Het is duidelijk dat Eat To Eat momenteel nog in zijn kinderschoenen staat: de meeste maaltijden moet je gaan afhalen in grote steden en er zijn nog een aantal kleine bugs waarmee de makers komaf moeten maken. Zij zijn in ieder geval al laaiend enthousiast over de applicatie en dromen er zelfs van om hem heel binnenkort ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje en Hongkong te lanceren.

Op de website van Eat To Eat vind je meer uitleg over de applicatie en een aantal kooktips. Op de webshop bieden ze verschillende praktische verpakkingen aan voor gerechten. Die zijn biologisch afbreekbaar en geschikt om op te warmen in de microgolfoven. Er zijn ook papieren draagtassen en een cooler om de gerechten vers te houden tijdens het transport. Handig!

Je kan Eat to Eat downloaden voor iOS en voor Android.

Lees ook: