Home Lifestyle Food DROOMJOB: dit bedrijf betaalt je om whisky te proeven

DROOMJOB: dit bedrijf betaalt je om whisky te proeven

Whisky proeven en de wereld rondreizen: ✅

Whisky

Ben je op zoek naar een nieuwe job vol uitdagingen en hou je wel van een drankje op z’n tijd? Een Schots bedrijf zoekt mensen die de wereld rond willen reizen om whisky te promoten. En ja, proeven onder werktijd hoort daar dus gewoon bij. Ha!

Het is het Schotse whiskybedrijf Grant’s dat op zoek is naar een ambassador om hun drank wereldwijd te promoten. De enige eisen waaraan je moet voldoen om te mogen solliciteren? Je moet 25 jaar of ouder zijn en vloeiend Engels spreken.

Sollicitatierondes

Als je aan die eisen voldoet, kan je meedoen aan de zware sollicitatierondes. Want niet alleen moet je graag whisky drinken, ook moet je zelf de fijne kneepjes van het brouwen kennen. Zo word je in de eerste ronde verwacht zelf een drankje te maken met Grant’s en je brouwsel delen op Instagram onder de hashtag #Grantsinterview. Op basis daarvan worden er 250 mensen gekozen die door mogen naar de volgende ronde.

De tweede ronde bestaat uit het uitvoeren van allerlei opdrachten in Dufftown, het Schotse dorp waar de whisky is ontstaan. Uit die deelnemers worden drie finalisten gekozen, die in verschillende landen de whisky moeten gaan promoten. Degene met het meeste succes, krijgt uiteindelijk de job toegewezen. Het is niet meteen de meest simpele sollicitatie, maar dan heb je uiteindelijk wél echt een droomjob te pakken.

Ben je helemaal enthousiast geworden? Solliciteren kan tot 31 augustus!

Wees verstandig, drink met mate.

Lees ook: