Home Lifestyle Food Dit stond er op het menu in de Titanic

Dit stond er op het menu in de Titanic

Lam met muntsaus, iemand?

Foto: Titanic

Als je je altijd al hebt afgevraagd wat Jack en Rose aten op het iconische schip de Titanic, dan hebben we goed nieuws voor je. Er is namelijk een authentieke menukaart van het schip openbaar gemaakt én geveild voor een astronomisch bedrag.

De menukaart behoorde toe aan officier Charles Lightoller. Hij vaarde op 2 april 1912 mee tijdens de testrit, of beter gezegd testvaart van het schip. Daar kreeg hij de allereerste maaltijd geserveerd aan boord van de Titanic. Op het menu? Lam met muntsaus, geroosterde kip, spinazie en gekookte aardappelen.

Romantisch souvenir

Charles bewaarde de menukaart. Op de dag dat de Titanic haar eerste en laatste reis zou maken, gaf hij hem aan zijn vrouw, als souvenir. Vijf dagen later zonk het schip. Lightroller overleefde de ramp en stierf veertig jaar na de ramp aan een chronische hartziekte.

Gisteren werd de menukaart geveild voor zo’n 114.000 euro. Veilinghuis Henry Aldridge nam de veilig voor zijn rekening: ‘Het gaat om een van de meest zeldzame Titanic-menukaarten die er bestaan’. Wie had gedacht dat een romantische souvenir ooit zo veel geld zou opbrengen?

Naast de menukaart werd er ook nog een sleutel van de kaartenkamer verkocht voor 88.000 euro en de badge van een verdronken steward voor 65.000 euro.

Lees ook:

MMM: ‘Donuttello’ opent een nieuwe vestiging in Mechelen

YUMMM: dankzij deze website betaal je de helft minder in je favoriete restaurant

CUTE: deze ijshoorntjes in de vorm van een teddybeer zijn dé foodtrend van 2018

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.