Home Lifestyle Dit is waarom het appartement van Monica in ‘Friends’ paars is

Dit is waarom het appartement van Monica in ‘Friends’ paars is

'The one with the purple walls.'

Wij waren allemaal stikjaloers op het zalige appartement in het hartje van New York van Monica en Rachel in de populaire serie ‘Friends’, zelfs al waren de muren in felpaars geschilderd. De keuze voor die speciale kleur was trouwens heel bewust.

Terwijl de meesten onder ons kiezen voor volledig witte muren in hun huis of appartement, en enkel het toilet in een flashy kleur durven te schilderen, waren de muren van het bekendste appartement in New York felpaars. Een decoratieve keuze die wellicht niet veel mensen zullen maken. Toch was dit paars niet zomaar lukraak gekozen tussen de verfstaaltjes, er zat wel degelijk een specifieke reden achter die felle muren.

Identiteit

De man die daarvoor verantwoordelijk was, is John Shaffner. Hij maakte de decors en de sets bij ‘Friends’. Hij moest vechten om zijn gelijk te krijgen bij de rest van de crew, maar uiteindelijk zwichtte iedereen toch voor de paarse muren. ‘Kleur is belangrijk om de show een bepaalde identiteit te geven’, aldus John in ‘Great Big Story’. ‘Als je zapt met het tv-bakje en je ziet plots een paarse kleur, dan weet je dat het “Friends” is en blijf je hangen.’

Contrast

De kleur springt er ook uit en staat in fel – pun intended – contrast met de saaie interieurkeuzes van vele andere tv-programma’s. Of de muren nu paars, roze, geel of oranje met witte bolletjes waren: ‘Friends’ blijft gewoon een van de beste series aller tijden. Wij hopen stiekem nog steeds op die langverwachte reünie.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.