Home Lifestyle Deze 11 dingen moet je doen op de eerste dag van de...

Deze 11 dingen moet je doen op de eerste dag van de lente

7. Ga naar de markt

Foto: Shutterstock

Het is vandaag de eerste dag van de lente. En daar zijn wij ongelooflijk blij om. Daarom maakten wij voor jou een to-dolijstje met dingen die jij zeker moet doen nu het weer lente is.

1

Hou een barbecue

Niets gezelliger dan een echte barbecue. Het is natuurlijk nog veel te koud om écht buiten te eten, maar daar is makkelijk iets op te verzinnen. Vervang je barbecue door een vuurkorf en prik je vlees (en natuurlijk marshmellows!) op een stokje. Nodig al je vrienden uit en zeg dat ze allemaal een fleecedekentje meenemen. Zo maak je er een sfeervol gebeuren van en zullen je tenen er niet afvriezen.

2

Blaas bubbels

Laat het kind in jou volledig naar boven komen en blaas eens bellen. Het levert je vast en zeker heel veel plezier op én je kan er hele mooie Instagramproof foto’s van nemen. Probeer verschillende filters uit om je foto net dat extra warmtegevoel te geven.

3

Gooi je oude schoenen weg

Een lenteschoonmaak op z’n Flairs: dag winterschoenen, hallo zomerschoenen! Sowieso zijn je winterschoenen helemaal versleten en heb je enkele oude paren die (letterlijk) uit elkaar vallen. Weg. Er. Mee. Dringend tijd om plaats te maken voor de it-schoenen van dit seizoen!

4

Eet een rijpe pompelmoes

Pompelmoezen zijn het hele jaar te verkrijgen, maar nu zijn écht op hun best. Op dit moment zijn ze het sappigst en kunnen ze ook een beetje goedkoper zijn dan anders. Pers ze samen met appelsien voor appelsiensap met een twist of geniet er gewoon zo van. Sowieso smaken ze beter als het zonnetje schijnt.

5

Bekijk een kerstfilm

Stiekem vinden wij Kerstmis superleuk en verlangen we (nog 280 dagen) al tot we onze boom weer mogen versieren. Maar nu het lente is, zullen alle kerstfilms weer voor véél te lang onder het stof liggen. Bekijk er daarom nog eentje voor je ze goed en wel opbergt.

6

Ga naar de markt

Niet meteen de meest fashionable bezigheid, maar wel héél leuk én je kan er de lekkerste verse producten scoren. Niet zo into food? Geen probleem! Doe jezelf een echt lenteboeketje cadeau en haal de zon gewoon in huis.

7

Voeder de eendjes

Hoe lang is het geleden dat je de eendjes nog eens gevoederd hebt? Waarschijnlijk superlang! Trek vandaag eens naar de dichtstbijzijnde vijver en neem maïs of haver (geen brood!) mee. Pret verzekerd!

8

Doe je schoenen uit

Trek je schoenen uit en loop blootvoets op het gras. Ja, het is nog koud buiten en ja, je voeten zullen voelen als ijsklompjes, maar het is het zeker waard. Door koud gras lopen heeft namelijk heel aangename gevolgen voor je lichaam. Als je in de ochtend op het gras gaat wandelen, geeft de dauw een verkoelend effect op je lichaam. Daarbovenop zou het ook nog eens heilzaam zijn voor je bloedcirculatie én helpt het te ontstressen. Een win-win-winsituatie dus!

9

Verander van parfum

Ren nog snel naar de parfumerie en verander eens van geurtje. Kies iets zoets of bloemigs om helemaal in de lentesfeer te komen. Hier is alvast wat inspiratie. Een tip? Kies voor een parfum dat je op reis ook draagt. Dat zal je altijd gelukzalig terug doen denken aan een zalige vakantie.

10

Laat je benen bloot

Ja, het zal je wat verbaasde blikken opleveren omdat de temperaturen nog angstaanjagend dicht bij het nulpunt liggen, maar wat kan jou dat schelen? Laat die melkflessen eens vrij en laat ze ook wat vitamine D opnemen. Door je benen in je broek te verstoppen zullen ze echt niet bruin worden. Bang voor koude benen? Smeer ze eerst in met een beetje olie, dat zorgt voor een isolerend laagje op je huid.

11

Maak een bloemenkrans

De festivals staan nog niet meteen voor de deur, maar dat wil niet zeggen dat je je niet al een beetje mag voorbereiden. Maak daarom een bloemenkrans voor in je haar. Zo breng jij de lente overal waar je gaat met je mee en zorg je gegarandeerd voor een lach op het gezicht van de mensen die je tegenkomt. Meer zin in bloemen? Kijk dan eens in de kalender van Bloomon wanneer er een bloemenworkshop bij jou in de buurt is!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.