Home Lifestyle Body 8 tips van de diëtiste om bij te komen als je te...

8 tips van de diëtiste om bij te komen als je te mager bent

Vier lezeressen getuigen deze week in Flair over hun strijd voor elke extra kilo.

Weegschaal
© i yunmai via Unsplash

Vijf keer per week hamburgers eten zonder een gram bij te komen. Klinkt als een droom. Maar als het je dagelijkse realiteit is, blijkt het toch niet altijd even makkelijk. Vier lezeressen getuigen deze week in Flair over hun strijd voor elke extra kilo. Diëtiste Kristien Willemsen geeft tips om bij te komen als je te mager bent.

1

Consulteer een dokter

Heb je ondergewicht? Ga dan langs bij je dokter. Je moet eerst uitsluiten of er een medische reden is voor je ondergewicht. Het kan zijn dat je schildklier te snel werkt of dat stress de oorzaak is.

2

Kies voor calorierijke voedingsmiddelen

Bij onderwicht bestaat de kans dat je een tekort aan voedingsstoffen hebt ontwikkeld. Daarom is het heel belangrijk om voor calorierijke, maar ook gezonde voedingsmiddelen te kiezen. Vermijd dus snelle suikers en verzadigde vetten zoals snoep, koekjes, witte pasta en fastfood.

3

Las meer eetmomenten in

Eet 6 keer per dag in plaats van 3 keer om je calorie-inname te verdelen over de dag. Net als met een vermageringsdieet is regelmaat de key to success. Eet dagelijks 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Net als bij gewichtsverlies vraagt ook dit dieet volharding om je doel te bereiken.

4

Focus op energierijke tussendoortjes

Zoals gedroogd fruit, bananen, noten en zaden, volle melkproducten, pindakaas zonder toegevoegde suikers, avocado en combineer ze. Maak bijvoorbeeld een smoothie met vers fruit, volle melk of yoghurt en avocado of pindakaas, of besmeer een volkorenboterham met pindakaas en banaan.

5

Gebruik meer vetstof tijdens het koken

Kies voor gezonde vetstoffen met een laag gehalte aan verzadigde vetten. 1 eetlepel olijfolie bevat 100 kcal. Je kan je maaltijd dus makkelijk een pak calorierijker maken door simpelweg meer olie te gebruiken.

6

Eet veel bonen en peulvruchten

En kies voor vette vis zoals zalm, haring of sardienen.

7

Kies voor krachttraining

Focus tijdens het sporten minder op cardio en meer op krachttraining.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.