Home Lifestyle ‘De Mol’: dankzij deze verborgen tips kon je weten dat Lennart de...

‘De Mol’: dankzij deze verborgen tips kon je weten dat Lennart de saboteur was

Je trouwe viervoeter had je kunnen helpen bij de ontmaskering van de Mol.

de mol tips
© Play4

Lennart saboteerde zo subtiel dat hij tot in de finale door geen enkele kandidaat verdacht werd. Als kijker hadden wij echter extra hulpmiddelen die ons naar hem konden leiden: de fameuze hints. Eerlijk? Ook dit jaar gingen de meeste tips ons petje te boven.


Laat ons beginnen bij een tip die wel degelijk gevonden werd door mollenjagers. De halve finale begon met een vertelling door oud-‘De Mol’-presentator én -bedenker Michiel Devlieger. Hij las voor uit een sprookjesboek waarin de voorbije afleveringen en opdrachten getekend waren als sprookjes. In die tekeningen kon je Lennart herkennen aan zijn narrenpakje. Niet toevallig is een nar iemand die graag mensen voor de gek houdt, net als de Mol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Codes en cijfers

De makers van ‘De Mol’ houden van geheime codes. Nadat ze priester Pieter drie jaar geleden een morsecode deden knipperen met zijn ogen, mocht Lennart deze keer een Baudotcode aaien op hondje Isidoor. Op drie verschillende momenten tikte hij duidelijk in beeld een letter van het woord ‘Mol’.

Maar al voor de komst van Isidoor had je kunnen weten dat Lennart de Mol was. In de graancirkels in aflevering 1 zat een boodschap. Het laatste speelterrein, waar Lennart wachtte op de aanval van tweede Mol Martijn, had de vorm van een driehoek, terwijl de eerste twee speelvelden cirkels waren. Waarom? Zodat er een cirkel met een pijl aan in het maïs gevormd zou worden, het symbool voor het mannelijk geslacht. Zo kon je vanaf de eerste aflevering weten dat de Mol een man was.

© Play4

In aflevering 2 kwamen de kandidaten in twee kamers in een bunker terecht. De kamer waar Lennart in zat had het nummer 301. Als je het cijfertje 3 met een kwart omdraait, krijg je het woord ‘mol’. Aangezien Lennart met vier dames in de kamer zat en zij in aflevering 1 al geschrapt werden door het symbool in de maïs, kon je weten dat Lennart de Mol was. Makkelijker gezegd dan gedaan, nietwaar?

Hoge tonen en ballonnen

Een van de meest riskante hints die de makers ons gunden, was op de befaamde herfstbeelden te zien. Op een dag trok Lennart rond half 10 ‘s ochtends naar een strand in De Haan en ging hij met een gouden ballon in de vorm van een M voor de herfstbeelden-camera staan. Stond je tv op dat moment toevallig afgestemd op de juiste zender én was je ook nog aan het opletten, dan kon je de Kempenaar zien. We vermoeden wel dat de beelden gemaakt werden vóór de voorstelling van de kandidaten in maart, dus zelfs als je Lennart had gezien, kon je ‘m niet kennen.

De tofste tip, als je ‘t ons vraagt, is eentje die je als kijker niet had kunnen opmerken. Tenzij je samen met je hondje naar ‘De Mol’ kijkt. Vanaf de komst van Isidoor in aflevering 3, was er in elke aflevering een toon van 20 kiloHertz te horen bij een beeld van Lennart. Mensen kunnen zo’n hoge toon niet waarnemen, maar honden wel. Misschien begon je hond wel te blaffen door het geluid, of werd hij of zij helemaal wild. Wedden dat je nooit meer naar ‘De Mol’ kijkt zonder continu je viervoeter in het oog te houden?

In onderstaande krijg je nog eens een overzicht van alle verstopte hints.

Lees ook: