Home Lifestyle ‘De Mol’: een scherpe blik op de zesde aflevering

‘De Mol’: een scherpe blik op de zesde aflevering

Nog nooit wensten we zo intens een witte geit met een roze sjaaltje te zijn. Voor al die aandacht van Lloyd zouden we onszelf zonder mekkeren laten omdopen tot Bianca.

© VIER

Zondag betekent sinds een week of zes voor heel Vlaanderen ‘Moldag’. Lloyd, Pascale, Pieter, Baha en Joke zijn nog steeds op zoek naar de Mol. Maar een van hen veinst zijn zoektocht. Een van hen is de Mol.

DAG 14

Tijd voor een spelletje ‘Gracht van Fortuin’. Gilles splitst zichzelf voor de gelegenheid in twee en is vandaag de Walter Capiau en Aurore van dienst. Begeleid door het bekende ‘Rad van Fortuin’-deuntje, starten we deze aflevering met € 16.725 – bedankt voor die € 25, Steve! – in de groepspot. Benieuwd hoeveel het rad daar bij zal kunnen draaien.

Een boottochtje op de kanalen van Xochimilco kan onze kandidaten vandaag heel wat geld opleveren. Het rad van fortuin kwam namelijk mee aan boord. Daarop staan bedragen van 25 tot en met 200 euro. Het spel is welbekend. Als onze kandidaten een juiste medeklinker raden, komt het gedraaide bedrag bij het te winnen bedrag. Raden ze de foute medeklinker, dan gaat het bedrag eraf. Een klinker kost 50 euro van het te winnen bedrag.

Een geslaagde opdracht? ‘Alejong’, aldus Pascale. Die reactie herinnert ons eraan dat een geslaagde opdracht in dit seizoen van ‘De Mol’ eerder een uitzondering op de regel is.

Bij elk te raden woord hoort een opdracht. Is die opdracht geslaagd, dan komt het door het rad bij elkaar gesprokkelde bedrag bij de groepspot, anders niet. Het addertje: als de opdracht geslaagd is, maar het bedrag van het geraden woord negatief is omdat er te veel foute medeklinkers gezegd werden, sijpelt er geld uit de groepspot.

Pieter en Baha’s fijnproeverscapaciteiten worden meteen op de proef gesteld. Kunnen ze in drie beurten de zes ingrediënten aanwijzen van een taco die ze blind proefden? Driemaal is scheepsrecht voor Baha en Pieter. Ze slaagden erin om exact dezelfde taco samen te stellen en stappen dolenthousiast op de ‘Rad van Fortuin’-boot. Dat nieuws werd onthaald op een ‘Alejong’ van Pascale. Die reactie herinnert ons eraan dat een geslaagde opdracht in dit seizoen van ‘De Mol’ eerder een uitzondering op de regel is. Lloyd, Pascale en Joke hadden het woord ‘postzegel’ wel geraden, maar pas nadat ze heel wat foute klinkers raadden. Er stroomt 150 euro uit de pot.

Joke en Pascale weten uit een achteruit afgespeelde ‘nestagraad’ ‘daar gaat ze’ te ontcijferen. Als ze minstens drie van de vier uitvoerders van de achterstevoren afgespeelde liedjes weten te achterhalen, is de opdracht geslaagd. Clouseau, Adele en Village People worden correct gevonden. Dat niet MC Hammer, maar Vanilla Ice ‘Ice Ice Baby’ uitbracht, had dus geen negatief effect. Opdracht geslaagd! ‘Gevechtspiloot’ brengt 475 euro op.

Zuipschuiten Baha en Lloyd krijgen drie toograadseltjes voorgeschoteld. Lloyd weet alle drie de opdrachtjes verdacht snel tot een goed einde te brengen. Baha daarentegen staat erbij en kijkt ernaar. Het geldbriefje vanonder het flesje halen hadden we eerlijk gezegd zelf nooit gekund. 800 euro erbij dankzij Jokes snel geraden ‘iemand het hof maken’ en Lloyds toogkunstjes. Het Rad leverde onze vrienden maar liefst 1.125 euro op.

En dan komt Gilles weer met een addertje… Er is een superronde. Als onze vrienden beslissen die te spelen en de opdracht tot een goed einde brengen, verdubbelen ze hun winst. Als hij mislukt, komt er noppes in de pot. ‘Go hard or go home’, zegt een vastberaden Lloyd. De rest stemt (verrassend snel) in. Lloyd raadt jammer genoeg maar één van zijn zes letters correct. Mission impossible. Er komt 0 euro bij de groepspot.

Opvallend? De Mol kon lekker aan het mollen gaan bij het rad en zal dat ongetwijfeld ook gedaan hebben. Jammer genoeg heeft iedereen weleens een foute letter gezegd. Veel wijzer worden we er dus niet van.
Pascale kan veel minder nauwkeurig dan Joke de liedjes nazingen. Een aangeboren zwakte of een mollenstreek?
Lloyd stelt voor om de joker in te zetten om zo geen € 200 te verliezen. We weten niet goed of we dat verdacht of net slim vinden. Misschien wist hij al dat de opdracht van Pascale en Joke niet de allermakkelijkste is? Maar dat draaide anders uit.
Lloyd is duidelijk aangeslagen na het mislukken van zijn superronde, maar het kan natuurlijk ook dé perfecte mollenstreek geweest zijn.

DAG 15

En nu wordt het creepy. Onze vrienden bevinden zich in een buitenwijk van Mexico City. Ze krijgen vandaag de kans om de Mol op de proef te stellen. Een voor een moeten ze vanuit de controlekamer een lastige prikkel voorleggen aan hun vier medekandidaten die elkaar niet kunnen zien of horen. De Mol krijgt de vervelende prikkels niet en zal zijn reactie dus moeten faken. Wat willen ze elkaar aandoen om de identiteit van de Mol te achterhalen?

Pieter mag als eerste naar de controlekamer en kiest ervoor om zijn medekandidaten voor 1000 euro in de groepspot de superpikante peper habanero chocolate te laten proeven. Jammer genoeg kiest Joke ervoor om de peper niet op de eten. Geen 1000 euro, dus.

Pascale lijkt tijdens de stinkbomproef te overwegen om op het eerste vliegtuig terug naar huis te springen.

Gevoelige Joke kiest er op haar beurt voor om de vreselijke beelden van haar pad te keren voor 600 euro. Buiten de Mol kreeg iedereen de vreselijke scheermesscène uit ‘Un chien andalou’ te zien (voor de niet zo gevoelige kijkers: je kan de scène onderaan dit artikel bekijken). Niemand gaf een kick. Hun ongevoelige zieltjes brengen 600 euro in de groepspot, maar jammer genoeg geen al te grote hints voor Joke.

Pascale geeft haar vier vrienden een mystery box. Daarin krioelt het van de kakkerlakken. Als ze hun handen er een minuut in laten rusten, wat volgens Lloyd het ‘kiezigste gevoel ooit is’, wordt de groepspot met 700 euro aangedikt. Gelukt!

Ook bij het gasmasker waar Lloyd zijn medekandidaten op trakteert en de kietelsessie die Baha hen voorschotelt, geeft niemand (buiten Baha) een kick. Baha vergeleek het gasmasker met ‘ne scheet die drie jaar had vastgezeten en loskwam.’ ‘Erger dan bij Lloyd slapen’, gaat hij verder. Wij zouden meteen ons bedje willen inruilen voor dat van jou, hoor, Baha! Pascale lijkt tijdens de stinkbomproef te overwegen om op het eerste vliegtuig terug naar huis te springen. Die twee laatste prikkels leveren in totaal 900 euro op voor de groepspot. Deze opdracht zorgde dus voor een winst van 2.200 euro.

Opvallend? Joke die beslist om de peper niet op te eten… Bizar.
Pascale die theatraal met haar hand lucht in haar mond waait na het eten van de peper.
Baha die tegenover de anderen telkens overdreven reageert op de prikkels. Bij de kakkerlakken zegt hij bovendien; ‘Komaan beestje, blijven zitten.’ Is hij dan de Mol die een teddybeer in zijn mystery box kreeg? Of speelt hij expres een spelletje om de persoon in de controlekamer te misleiden?
Enkel Baha en Pieter willen in de auto niet met hun medekandidaten delen wat ze te weten kwamen tijdens deze proef. Dat zorgde voor een gênante stilte die Pieter doorbrak door de radio aan te zetten. Gezellig!

DAG 16

Ciao ciao, Mexico City! Dag zestien zetten we in met een coupe ontploft (sorry, Pascale) in Puebla. Kam in de haren en hup met de geit! In de Pas van Cortés wachten er vijf geiten op onze geitenhoeders van dienst. De geiten die na de wandeling de eindmeet halen, zijn per stuk 200 euro waard. Onderweg zijn er twee stops met telkens tien extra te verdienen geiten. Met deze opdracht kunnen onze kapoenen tot 5.000 euro verdienen voor de groepspot.

Lloyd doet aan typecasting en kiest voor een witte geit met een roze sjaaltje. Jammer genoeg is het geitje niet helemaal blij met Lloyd als hoeder… Onbegrijpelijk voor ons, maar goed. Lloyd loopt achter zijn geitje en gaat nog voor de tocht goed en wel begonnen tegen de vlakte. Een hilarisch beeld dat ons doet beseffen hoe graag we zouden willen dat Lloyd ook voor ons valt. Oké, gedaan nu met de flauwe mopjes.

Na anderhalve kilometer zijn er tien geiten bij te verdienen. De vijf kandidaten moeten om ter snelst hun geitje over een hindernissenparcours krijgen, als waren het de beste leerlingen van de hondenschool. Pieter en Baha blijken de beste geitenbegeleiders en krijgen respectievelijk vier en drie geiten erbij. Joke krijgt er twee, Pascale één en Lloyd blijft als enige achter met maar een geitje. Als we eerlijk zijn, zouden wij ons ook zo laten helpen door meester Lloyd.

Een uurtje later moeten de kandidaten tijdens de tweede stop met een karabijn op blikken schieten. Die opdracht wordt geen succes. Enkel Pieter wist een geit voor Baha te scoren en Baha eentje voor Pieter. Pieter heeft dus nog steeds de meeste geiten. Op naar de laatste hindernis. Drie charros proberen de geitjes te paard te stelen. Ze krijgen er gelukkig maar eentje (van Pieter) te pakken. Hopelijk bereiken de overblijvende zestien geitjes allemaal de finish.

Aangekomen bij de finish, komt Gilles weer af met een louche voorstel. Elke kandidaat mag kiezen hoeveel van zijn geiten hij inruilt voor 200 euro in de groepspot en hoeveel van zijn geitjes hij laat meedingen naar een vrijstelling voor de eliminatie van vanavond.

De grootste geitenhoeders Pieter en Baha zetten allebei hun vijf geiten in de vrijstellingweide. Joke had met zichzelf afgesproken dat ze niet meer voor een vrijstelling zou gaan en zet haar drie heiten in de geldweide. Lloyd zet Bianca in de vrijstellingweide en Pascale verdeelt haar twee geiten over beide weien.

Wiens geit de gouden tortilla opeet, krijgt de vrijstelling. Lloyd moedigt zijn Bianca zo hevig aan, dat we er bijna jaloers op worden. Voor al die aandacht van Lloyd zouden we ons zelfs zonder mekkeren laten omdopen tot Bianca. Een van Pieters geiten smikkelt de gouden tortilla op. Pieter is dus zeker van zijn plekje in het team de komende dagen.

SPOILER ALERT!

Pascale haalt opgelucht adem bij een groen scherm. Joke krijgt rood. Joke, de beste geitenhoeder van iedereen, de koningin van de vrijstellingen, de sportiefste, meest enthousiaste, het grootste competitiebeest van de hele hoop. Joke hadden we met veel liefde over twee weken een verdiende winnaar genoemd. Maar het mocht niet zijn.


Prijzenpot: € 19.725

Tot volgende week, liefste mollenvangers!

PS Hoorden we Gilles nu zeggen dat Joke haar molboekje sowieso nog terugkrijgt?! Verdacht…

Voor de liefhebbers:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten