https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle ‘De Mol’: een scherpe blik op de vierde aflevering

‘De Mol’: een scherpe blik op de vierde aflevering

'Iedereen weet dat luciferraadsels nagenoeg onoplosbaar en belachelijk vergezocht zijn. Lloyd en Pieter daarentegen dachten op vijf minuutjes de juiste oplossing al gevonden te hebben.'

© VIER

Aflevering vier staat ongeduldig in de startblokken. De jacht op de Mol is alweer geopend. Benieuwd hoe goed de Mol de boel vandaag weet te saboteren. Ready? Set? Go!

DAG 8

Onze vrienden bevinden zich in Mexico City, de hoofdstad van Mexico met maar liefst 24 miljoen inwoners, leert Gilles’ informatieve voice-over ons. Zonder Jeffrey helaas. Die is jammer genoeg écht huiswaarts moeten keren na zijn barmhartige opoffering van vorige week. Kunstliefhebbers Steve en Katrien worden meteen het Paleis voor Schone Kunsten ingestuurd. De andere kandidaten zijn voor een dag pakjeskoeriers. Binnen de twee uur moeten zij proberen uit 46 pakjes de vier juiste pakjes te bezorgen op het juiste adres. Alle 46 de pakjes bezorgen wordt natuurlijk moeilijk op twee uur en met maar één bakfiets. Door vier raadsels correct op te lossen kunnen de koeriers met de hulp van de aandachtige kunstliefhebbers Steve en Katrien te weten komen welke pakjes de juiste zijn.

Gillend als sirenes proberen Lloyd en Pieter alle omstanders van hun baan te ruimen, gevolgd door een welgemeende ‘graaaatsias’ van Pieter.

Wanneer we zien dat het eerste raadsel er een met lucifers is, gooien we de handdoek al meteen in de ring. Uit ervaring weten we dat luciferraadsels nagenoeg onoplosbaar en meestal verschrikkelijk vergezocht zijn. En dat moeten onze kandidaten aan den lijve ondervinden. Pieter en Lloyd gaan dan ook als kiekes zonder kop te werk en denken véél te snel de juiste oplossing gevonden te hebben. Een tikkeltje te zelfzeker, mannen… Na acht minuten zitten onze vrienden al op de bakfiets, helmtje op het hoofd. Gillend als sirenes proberen ze alle omstanders van hun baan te ruimen, gevolgd door een welgemeende ‘graaaatsias’ van Pieter. Het zag er een bijzonder wild ritje uit. Maar als Lloyd de chauffeur van dienst is, zouden we hem al onze builen en blauwe plekken op voorhand al vergeven.

Baha en Joke weten wél het juiste pakje af te leveren doordat ze in samenspraak met Pascale correct concluderen dat Brussel in vogelvlucht het dichtst bij Mexico City ligt. De eerste 1000 euro zijn binnen. Maar dat gebeurde niet zonder de nodige kleerscheuren. Die Mexicaanse bakfietsen zijn duidelijk niet de gebruiksvriendelijkste. Ook Pascale staat ongeziene doodsangsten uit in de bakfiets bij Lloyd. Jammer genoeg wisten ze de bedragen niet in juiste volgorde te leggen. Pascale en Lloyd hadden dus een verkeerd pakje beet. Gilles leert ons dat de oplossing van het luciferraadsel was om van de eerste 0 drie 1’tjes te maken. Véél te vergezocht, zoals we dus al voorspelden.

Het snoep werd correct afgewogen, maar het kalf was ondertussen al verdronken. Met deze opdracht werd slechts een vierde van de te verdienen 4000 euro gewonnen. Goed gemold!

Opvallend? Twee miljoen Vietnamese dong is volgens Joke 40 euro. Een klein Google-zoekopdrachtje leert ons dat twee miljoen Vietnamese dong iets meer dan 71 euro waard is… Een menselijke vergissing of een mollenstreek?

Het veel te gehaast opgeloste luciferraadsel blijft in ons hoofd spoken. Lloyd en Baha lijken alweer een geslaagd mollenduo…

Lloyd wou wel héél snel de snoepjes beginnen wegen. Hoopte hij op een slordige fout van zijn medekandidaten?

DAG 9

Pieter en Baha zijn niet meer. Voortaan luisteren ze naar de prachtige namen Holy Pieter en Big Baha. Ze wagen zich namelijk aan een gemaskerd potje lucha libre. Als dat maar goed komt. Onze vechtersbazen krijgen al meteen twintig grepen te zien. Daarvan moeten ze er vijf nagenoeg perfect kunnen uitoefenen. De andere kandidaten moeten de grepen namelijk kunnen herkennen.

Ondertussen bevinden de anderen zich in een verlaten fabrieksgebouw. Het doel? Escaperoomgewijs ervoor zorgen dat de bom in de kamer waarin Pascale en Steve zitten, niet ontploft. We mogen hopen dat Joke, Katrien en Lloyd bij de pinken zijn want ze hebben maar een uur de tijd.

Joke, Katrien en Lloyd komen in drie escape rooms terecht. Door bovengemiddeld ingewikkelde raadsels op te lossen, komen ze te weten welke drie draden ze moeten doorknippen om de bom te ontmantelen. Een moeilijke opdracht die ze bijna tot een goed einde wisten te brengen. Maar jammer genoeg is bijna nog steeds niet helemaal. Steve en Pascale worden tot hun grote ergernis beklad met stinkende verf. ‘Eikebah’, zeurt Steve.

Deze opdracht leverde onze vrienden noppes op. Big Baha en Holy Pieter zijn nog hun enige hoop voor vandaag. Als Steve, Pascale, Lloyd, Katrien en Joke de vijf grepen herkennen, winnen ze 3000 euro. Maar het wordt hen duidelijk niet gegund. Pascale ging de mist in. Jammer maar helaas. Vandaag was allesbehalve een vruchtbare dag.

Opvallend? Lloyd die net nadat de bom afging de geniale ingeving kreeg dat het Witte Huis zich in Washington bevindt. Dat komt wel héél erg als een mollenstreek over.

Steve blijkt plots zijn conditie teruggevonden te hebben. Als het om een vrijstelling draait, is hij blijkbaar fitter dan wanneer hij moet fietsen voor de groepspot…

DAG 10

Na een vruchteloze dag negen vindt Gilles het nog eens ‘hoog tijd’ wat geld te verdienen. En dat bedoelt hij letterlijk, de grapjurk! We staan aan de voet van de Torre Latinoamericana, een belachelijk hoge wolkenkrabber in Mexico City. Met deze proef kan de groepspot met 3000 euro uitzetten óf kan er iemand een vrijstelling winnen. Op naar die zevenendertigste verdieping!

De groep geeft Katrien het meeste vertrouwen en beslist dat zij en haar bezeerde enkel helemaal tot boven in de lift mogen blijven. De andere kandidaten zullen heel wat trappen moeten lopen. Hoeveel moeten ze onderling afspreken. Pieter offert zich als eerste op omdat hij zich nog schuldig voelt over het feit dat hij vorige week 1000 euro van de groepspot inruilde voor twee pasvragen. Hij zal dus 25 verdiepingen moeten lopen. Nobel!

De trappen beginnen na een tijdje bij iedereen hun tol te eisen. Dat benadrukt de montageploeg door overdreven dramatische muziek te monteren onder een uitgeputte Pieter. Uiteindelijk is het alweer Joke die met de individuele prijs gaat lopen. Een groepsspeler zouden we haar al niet meer durven noemen. Maar die vrijstelling heeft ze wel dubbel en dik verdiend!

Vier van de zes vragen werden correct beantwoord. Dat wil zeggen dat de groepspot 2000 euro dikker had kunnen worden. Maar ook vandaag kwam er geen geld in de pot. Enkel Joke gaat met een groot voordeel lopen. Zij zal het spel vanavond alvast niet moeten verlaten.

Verdacht? Steve die in ‘Deze zin telt acht lettergrepen’ ook effectief acht lettergrepen telt. Nog vreemder wordt het wanneer nadien blijkt dat de groep het eens is met Steve. Telwondertjes!
Steve die plots zijn conditie teruggevonden heeft. Als het om een vrijstelling draait, is hij blijkbaar fitter dan wanneer hij moet fietsen voor de groepspot…
Lloyd die zijn vraag niet eens bekijkt en voluit voor de vrijstelling gaat. Maar goed. We nemen het hem niet kwalijk.

SPOILER ALERT!

Steve krijgt groen. Katrien krijgt onverbiddelijk een rood scherm. Moeder kloek verlaat het nest. Nieuw dit jaar zijn de vertelseltjes die elke kandidaat een tikkeltje geforceerd na het vertrek over de afvaller doet. Eerlijk gezegd weten ze ons deze week wel te emotioneren. En dan vooral wanneer Lloyd Katrien zijn ‘vervangmama’ noemt. Haal die vrouw weer in het spel, Gilles! En haal Jeffrey er ook ineens weer bij. Please…


Prijzenpot: € 12.700

Tot volgende week, liefste mollenvangers!