Home Lifestyle ‘De Mol’: aflevering 7 gunde ons een proef net zo absurd als...

‘De Mol’: aflevering 7 gunde ons een proef net zo absurd als de vliegen-meppen-met-pannenkoeken-opdracht

Dé hoofdverdachte van de halvefinalisten moest vanavond vertrekken. 'Nooit eerder moesten de finalisten in de finale zélf nog uitvissen wie de mol is', aldus Gilles De Coster.

De Mol aflevering 7
© Play4

Ik was ongetwijfeld allesbehalve de enige sterveling die al 166,5 uren zat uit te kijken naar deze halve finale van ‘De Mol’. Die begon sprookjesachtig, maar eindigde wat de persoonlijke opdrachten betreft in de absolute absurditeit. Want ja hoor, de opdracht met de vliegen en de pannenkoeken van vier jaar geleden kreeg in deze zevende aflevering een equivalent.

DAG 17 – Berlijn

Je denkt er misschien niet meteen aan wanneer je het hippe Berlijn ziet, maar Jacob Ludwig Karl Grimm en Wilhelm Karl Grimm, de gebroeders die sprookjes uit hun mouw toverden alsof het niets was, brachten het grootste deel van hun leven in Berlijn door. Nadat geldpikker Lennart zijn ploegmaats in z’n onderbroekje gaat wekken, trekken de halvefinalisten richting Friedrichswalde om een eerbetoon te brengen aan de gebroeders Grimm.

Lennart en Annelotte mogen zich voor de gelegenheid ontpoppen tot de Hans en Grietje van de bende en trekken met een knapzak en kiezelsteentjes het bos in richting een villa diep in het bos. Sven en de gekwetste Philip mogen het sprookje van Hans en Grietje en dat van Sneeuwwitje vertellen aan vier Duitse kinderen, auf deutsch natürlich. De instinker? Ze moeten zelf de weggelaten sleutelpassages aanvullen. Kunnen die Kinder achteraf de gestelde vraag over het sprookje juist beantwoorden? Dan verdienen de kandidaten 1000 euro per juist antwoord.

Annelotte snoephuisje
© Play4

Lennart en Annelotte kregen uiteraard niet genoeg steentjes mee voor hun 8 km lange traject. Na een tijdje komen ze een prachtig peperkoeken snoephuisje tegen. En dat is meteen dé opdracht waarin wij ons onszelf zouden zien uitblinken. Per snoepje dat ze opeten, krijgen ze vijftien kiezels extra voor hun wandeltocht. Ze steken er 55 binnen en verdienen zo 825 steentjes. Wij bieden meer!

In de tweede opdracht moeten ze tien attributen koppelen aan de tien bekendste Grimm-sprookjes. En hoewel dat vanuit onze luie zetel een héél erg gemakkelijke opdracht leek, wist Annelotte toch heel wat verwarring te zaaien. Gelukkig wisten Hans en Grietje 2.0 uiteindelijk toch de tien links te leggen en verdienden ze zo nog heel wat extra kiezels.

Philip Sven sprookjes
© Play4

De vier initieel aandachtige kinderen verliezen zienderogen hun interesse wanneer Philip en Sven kibbelen over de weggelaten onderdelen uit ‘Sneeuwwitje’, maar ze hebben in tegenstelling tot de eerste, de laatste vraag toch juist. 1000 euro in de pocket! Tijd om de kiezels te volgen richting Lennart en Annelotte. Ze bereiken op tijd de villa en verdienen zo nog eens 2000 euro.

Maar daar wachtte Lennart en Annelotte nog een verborgen agenda. Zij zitten verstopt in de villa en moeten allerlei dingen van plaats veranderen wanneer Sven en Philip als brave huisvaders spaghetti zitten te maken. Nadat er al schilderijen en popjes van plek veranderden, de oven uit en de tv plots aan sprong, beginnen Philip en Sven onraad te ruiken. Gelukkig gaan ze Lennart en Annelotte buiten zoeken, waardoor ze ook nog eens lang genoeg onopgemerkt blijven en in totaal 3000 euro verdienen voor de pot. Toen ze uit hun schuilplaats kwamen, kostte dat Philip wel 20 jaar van z’n leven, maar goed. De kas werd eindelijk nog eens flink gespekt! Het leek wel alsof de Mol een snipperdag nam want er kwam vandaag maar liefst 6000 euro bij de groepspot.

Lennart Annelotte De Mol
© Play4

Verdacht?

Wie kent het befaamde ‘knibbel knabbel knuisje’ nu niet? Philip en Sven zogezegd. Ook het kippenbotje lijkt ons een té bekend element uit het sprookje, maar goed. Niet iedereen zat vroeger naar ‘Simsala Grimm’ te kijken op Nickelodeon. Maar dat foutje heeft hen wel 1000 euro uit de groepspot gekost.

Annelotte is té overtuigd dat de vlecht bij Repelsteeltje hoort. Ook al weet elk levend organisme dat die aan Rapunzels hoofd bengelt.

Het kan zeker een toevalligheid of een gevolg van onze tunnelvisie zijn, maar Lennart werd in het sprookje aan het begin van de aflevering steevast als nar afgebeeld.

DAG 18 – Joachimsthal

We bevinden ons op Alexanderplatz alwaar het allerhoogste hotel van Berlijn staat. Wij voelen een spannende opdracht aankomen… eentje die maar liefst 6000 euro én een pasvraag per kandidaat kan opleveren. Iedereen krijgt apart een absurde opdracht waarmee hij/zij een pasvraag kan verdienen.

Lennart moet vanuit een dekbedovertrek rozenblaadjes oprapen en die in een pedaalemmertje gooien. Philip hangt horizontaal ter hoogte van de 31ste verdieping binnen te loeren en moet nadien enkele verdiepingen lager door zijn moderne walkietalkie aan de twee anderen uitleggen wat hij Lennart heeft zien doen. De instinker? Hij mag de woorden pedaalemmer, dekbedovertrek en rozenblaadjes niet zeggen, maar hij moet er wel voor zorgen dat Annelotte en Sven ze zeggen. De tweede instinker? Philip mag ook geen ‘euh’ zeggen. Iets wat sowieso al bijzonder moeilijk is, laat staan vanop honderden meters hoogte. De inzet? 1500 euro voor de pot én de pasvraag van Lennart. Als Philip in zijn opzet slaagt, wordt die namelijk afgepakt.

Sven De Mol
© Play4

Sven en Annelotte konden dankzij de uitleg van Philip twee woorden raden. Helaas volgde er toen een ‘euh’, maar Philip deed het absoluut beter dan ene Lennart, die besloot om als eerste woord een ‘euh’ uit te kramen én dan ene Sven die wegens hoogtevrees niet eens zijn kans waagde. Het resultaat? Geen € 4500, maar wél drie pasvragen voor spook Lennart, een in een trouwjurk (inclusief haarspeldje) en rolschaatsen gehulde Boule de Berlin happende Sven – het equivalent voor de opdracht waarin Annelies vier jaar geleden vliegen moest doodslaan met pannenkoeken is officieel gevonden – én hoelahoep-opvouwster Annelotte. Die laatste kon zó goed en ‘euh’-loos omschrijven hoe ze Philip met z’n tenen slipjes op een nachtkastje kon zwieren, dat er tóch nog € 1500 in de groepspot kwam én die arme Philip helaas als enige geen pasvraag kreeg.

Philip De Mol
© Play4

Opvallend?

Sven won een pasvraag en er kwam geen € 1500 in de pot omdat Lennart als eerste woord ‘euh’ zei. Zijn reactie? Een povere ‘Ja, jammer, jammer’.

Sven gaat zelfs niet naar boven. Zijn ‘hoogtevrees’ verhindert dus 1500 euro extra in de pot. Nadat Sven meteen aan een string moest denken als het over Annelottes slipje ging, kwam hij sneller op het woord commode dan op ‘nachtkastje’. Vreemd.

Het is niet Philip… en dat had geen enkele kandidaat zien aankomen

Zoals verwacht valt Philip, de enige halvefinalist zonder pasvraag, af. Maar de drie anderen? Die vallen van hun stoel. Zij hadden namelijk alles op Philip ingezet… ‘Nooit eerder moesten de finalisten in de finale zélf nog uitvissen wie de mol is’, reageert presentator Gilles De Coster. Twee finalisten weten dus momenteel totaal niet wie de Mol is, de Mol zelf weet dat uiteraard wel. Er zit nu € 15.100 in de pot. Wij zijn alvast benieuwd of Isi de pot zal kunnen verdubbelen en hoeveel de prijzenpot aan het einde van de finale volgende week zal bedragen. En vooral: wie ermee naar huis gaat. En uiteraard nog het allermeest: wie de saboteur blijkt te zijn en of iemand hem/haar op de valreep weet te ontmaskeren….

Tot dan, Molloten!

Benieuwd naar Philips reactie op deze primeur? Die kan je hier bekijken.

Lees ook: