https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Dáárom loopt je digitale klok nu voor

Dáárom loopt je digitale klok nu voor

Enkele weken geleden liep ze waarschijnlijk nog achter.

Foto: Shutterstock

Liep de digitale klok op jouw oven of microgolf enkele weken geleden ook achter? Dat kwam door een stroompanne die veroorzaakt werd door een conflict tussen Servië en Kosovo. Die stroompanne is ondertussen gelukkig opgelost, maar nu lopen heel wat digitale klokken juist vóór.

Een paar weken geleden merkten we dat veel digitale klokken 5 minuten achterliepen. Wij speelden daarop in en draaiden onze klokken manueel 5 minuten vooruit. Heb jij dat ook gedaan? Dan zal jouw klok nu niet meer juist lopen.

Smartphone

De problemen als gevolg van de stroompanne zijn namelijk opgelost. Daardoor zullen alle kloken die door de panne trager liepen, vanzelf terug het juiste uur aangeven. Behalve als je de klok zelf al handmatig verzette, want dan staat die nu vijf minuten vóór. We hopen dat je de gebruiksaanwijzing van je oven nog niet te goed hebt opgeborgen!

Als je twijfelt hoe laat het nu werkelijk is, kijk dan even op je smartphone. Die werkt namelijk niet via het elektriciteitsnet, maar via software, dus de klok van je gsm geeft nagenoeg altijd de juiste tijd aan.

Lees ook: