Home celebs Cynthia ‘Miranda’ Nixon over scène in ‘Sex and the City’-film: ‘Ik vond...

Cynthia ‘Miranda’ Nixon over scène in ‘Sex and the City’-film: ‘Ik vond het verschrikkelijk. Dat is niet waarover de show ging.’

'Ik dacht: "Dat is toch niet wat de kijker zo leuk vindt aan de show?".'

Sex and the City
© The Wendy Williams Show/ HBO Films

Nu ze officieel aankondigde dat ze de volgende gouverneur van New York wil worden, is ‘Sex and the City’-actrice Cynthia Nixon volop bezig met haar campagne. Daar hoorde deze week een bezoek aan ‘The Wendy Williams Show’ bij, waar ze het over haar politieke agenda én over onze favoriete serie aller tijden had.

Niet de juiste boodschap

Net als haar personage Miranda, heeft actrice Cynthia Nixon veel meningen en zal ze die steeds laten horen. En laat dat net een goede kwaliteit zijn voor een politica. Afgelopen dinsdag zat Nixon op de sofa van Wendy Williams, een Amerikaanse talkshowpresentatrice die ervoor bekendstaat de sappigste vragen te stellen. Voor de toekomstige gouverneur – we zijn optimistisch! –  hield Williams het braaf, maar ze wilde wel weten wat de actrice bedoelde toen ze de reactie van het publiek op een specifieke scène uit eerste ‘Sex and the City’-film ‘devastating’ noemde.

In een eerder interview had Nixon verteld over de Londense screening van de eerste film, waar het publiek extatisch werd bij de scène waarin Big Carrie de enorme dressing toont die hij speciaal voor haar liet bouwen. Want een verlovingsring wilde mevrouw Bradshaw niet, een grote inloopkast was genoeg.

Nixon werd minder enthousiast van die scène. ‘De show ging echt over de verzelfstandiging van de vrouw, over vrouwen die hun eigen keuzes maken, zichzelf onderhouden en vechten voor waar ze in geloven. Om dan als een soort climax van de film het moment te hebben waarop de rijke echtgenoot een grote kleerkast koopt voor zijn vrouw…Ik dacht gewoon: “Dat is toch niet wat de kijker zo leuk vindt aan de show?” Want dat is alleszins niet waarom we de show hebben gemaakt. Al houden we allemaal van kleren natuurlijk, dat zeg ik niet!’, legt Nixon lachend uit.

Het is niet de eerste keer dat er kritiek op ‘Sex and the City’ komt. Enkele jaren geleden vertelde scenarist Darren Star dat hij het niet eens was met het einde van de serie, dat hij niet schreef. We hoeven je niet te vertellen dat Carrie in de laatste aflevering verenigd wordt met Big, haar grote liefde die ze al jaren aan zich probeert te binden. Het sprookjeseinde van de vrouw die eindelijk haar ware vindt en lang en gelukkig leeft, ondermijnde volgens Star de hele serie. ‘Het uitgangspunt van de serie was net dat het geluk van een vrouw niet afhangt van het huwelijk’, vindt hij.

Politieke punten

Nixon was natuurlijk niet bij Wendy Williams om het over ‘Sex and the City’ te hebben. Al snel ging het gesprek over haar politieke agenda, waarop onder andere de legalisering van marihuana, het aanpassen van de wapenwetten en aandacht voor vrouwen, en dan vooral gekleurde vrouwen, in New York staan. ‘De verkiezing van Donald Trump was echt een wake-up call voor mij’, zegt Nixon. ‘Als we niet blij zijn met de richting waarin onze regering gaat, dan moeten we zelf iets doen.’ Je kan het volledige interview hier bekijken.

Meer ‘Sex and the City’:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.