Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik dacht: "Dat is toch niet wat de kijker zo leuk vindt aan de show?".'

Cynthia ‘Miranda’ Nixon over scène in ‘Sex and the City’-film: ‘Ik vond het verschrikkelijk. Dat is niet waarover de show ging.’

Nu ze officieel aankondigde dat ze de volgende gouverneur van New York wil worden, is ‘Sex and the City’-actrice Cynthia Nixon volop bezig met haar campagne. Daar hoorde deze week een bezoek aan ‘The Wendy Williams Show’ bij, waar ze het over haar politieke agenda én over onze favoriete serie aller tijden had.


Niet de juiste boodschap


Net als haar personage Miranda, heeft actrice Cynthia Nixon veel meningen en zal ze die steeds laten horen. En laat dat net een goede kwaliteit zijn voor een politica. Afgelopen dinsdag zat Nixon op de sofa van Wendy Williams, een Amerikaanse talkshowpresentatrice die ervoor bekendstaat de sappigste vragen te stellen. Voor de toekomstige gouverneur – we zijn optimistisch! –  hield Williams het braaf, maar ze wilde wel weten wat de actrice bedoelde toen ze de reactie van het publiek op een specifieke scène uit eerste ‘Sex and the City’-film ‘devastating’ noemde.

In een eerder interview had Nixon verteld over de Londense screening van de eerste film, waar het publiek extatisch werd bij de scène waarin Big Carrie de enorme dressing toont die hij speciaal voor haar liet bouwen. Want een verlovingsring wilde mevrouw Bradshaw niet, een grote inloopkast was genoeg.

Nixon werd minder enthousiast van die scène. ‘De show ging echt over de verzelfstandiging van de vrouw, over vrouwen die hun eigen keuzes maken, zichzelf onderhouden en vechten voor waar ze in geloven. Om dan als een soort climax van de film het moment te hebben waarop de rijke echtgenoot een grote kleerkast koopt voor zijn vrouw...Ik dacht gewoon: “Dat is toch niet wat de kijker zo leuk vindt aan de show?” Want dat is alleszins niet waarom we de show hebben gemaakt. Al houden we allemaal van kleren natuurlijk, dat zeg ik niet!’, legt Nixon lachend uit.

Het is niet de eerste keer dat er kritiek op ‘Sex and the City’ komt. Enkele jaren geleden vertelde scenarist Darren Star dat hij het niet eens was met het einde van de serie, dat hij niet schreef. We hoeven je niet te vertellen dat Carrie in de laatste aflevering verenigd wordt met Big, haar grote liefde die ze al jaren aan zich probeert te binden. Het sprookjeseinde van de vrouw die eindelijk haar ware vindt en lang en gelukkig leeft, ondermijnde volgens Star de hele serie. ‘Het uitgangspunt van de serie was net dat het geluk van een vrouw niet afhangt van het huwelijk’, vindt hij.

Politieke punten


Nixon was natuurlijk niet bij Wendy Williams om het over ‘Sex and the City’ te hebben. Al snel ging het gesprek over haar politieke agenda, waarop onder andere de legalisering van marihuana, het aanpassen van de wapenwetten en aandacht voor vrouwen, en dan vooral gekleurde vrouwen, in New York staan. ‘De verkiezing van Donald Trump was echt een wake-up call voor mij’, zegt Nixon. ‘Als we niet blij zijn met de richting waarin onze regering gaat, dan moeten we zelf iets doen.’ Je kan het volledige interview hier bekijken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Meer ‘Sex and the City’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Bekijk meer

02:26
ZIEN: 12 kerstvragen aan Camille
00:34
Een blik achter de schermen van onze iconische covershoot met Camille
03:04
RECEPT: een amandelstaaf waarmee je de Sint zo onder tafel bakt
02:29
RECEPT: de M&M-brownies van je dromen
04:37
VIDEO: Hoe goed kennen jullie de vrouwelijke geslachtsdelen?
03:06
VIDEO: Hoe is het gesteld met jullie sekskennis?
03:51
VIDEO: Praten jullie over masturberen?
03:45
VIDEO: Praten jullie genoeg over seks?
03:25
VIDEO: Ina vertelt je alles wat je wel en niet wil leren van porno
01:32
RECEPT: witte snickers met maar 3 ingrediënten
06:21
Ninalotte Roose (20) uit '2DEZIT': 'Ik drink niet, dus geef mij maar een kruidentheetje'
01:28
Fashionista Paulien Riemis verklapt haar 5 beste stijltips
01:54
RECEPT: pepernotencake om Sinterklaas te vieren
06:12
Nathan Bouts uit '2DEZIT': 'Ik ben een relatiepersoon, ik ben niet voor het vluchtige'
01:50
RECEPT: s'mores uit de oven
02:08
RECEPT: vleermuistruffels met Oreo voor Halloween