Home Lifestyle HANDIG: deze interactieve wereldkaart laat de reisbeperkingen per land zien

HANDIG: deze interactieve wereldkaart laat de reisbeperkingen per land zien

Wil je bijvoorbeeld naar het Verenigd Koninkrijk? Dan moet je 14 dagen in quarantaine zitten...

© Pexels

De Europese landgrenzen gaan met mondjesmaat weer open en ook wij mogen de grens weer over. Dat betekent dat ook de vliegtuigen richting onze favoriete (Europese) vakantiebestemmingen opstijgen en we met de camper richting Kroatië of Duitsland kunnen trekken. Toch is niet elk land even happig om weer toeristen te ontvangen en voerden sommige Europese landen strenge reisbeperkingen in. Daarom werd er een interatieve kaart gelanceerd die al die reisbeperkingen visualiseert.

De kaart werd gepubliceerd door de non-profitorganisatie International Air Transport Association (IATA) om reizigers een mooi overzicht te geven van de nieuwste COVID-19-toegangsregels. Ze wordt maar liefst 200 keer (!) per dag geüpdatet om de informatie zo nauwkeurig mogelijk te houden. Uit een studie van IATA bleek dat we heel veel nood hebben aan duidelijke info. Maar liefst 80% van de ondervraagden gaf namelijk aan dat ze bezorgd zijn om te reizen en het heel verwarrend vinden om nu een vakantie te boeken. Daarom stellen ze een reisje liever uit.

Veilige opstart

Gelukkig brengt de vzw daar nu verandering in met een overzichtelijke kaart die reisbeperkingen voor elk land weergeeft. ‘De luchtvaart bereidt zich voor op een veilige opstart, dus de reizigers willen én moeten weten in welke landen de grenzen open zijn en welke gezondheidsbeperkingen er zijn opgelegd’, liet Anish Chand, IATA’s adjunct-directeur, weten in een persbericht. ‘Ze kunnen ons vertrouwen en zullen nauwkeurige informatie krijgen over reizen tijdens deze pandemie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Klik je op het Verenigd Koninkrijk, dan zie je dat toeristen die naar Engeland trekken verplicht zijn om 14 dagen in quarantaine te zitten en een ingevuld formulier bij de immigratiedienst moeten indienen. Wie dan weer naar Kroatië wil reizen mag dat enkel doen om familie te bezoeken, voor het werk of wanneer je een bevestiging van het reisagentschap kan voorleggen. Voorbereiding is, nu nóg meer dan anders, key en gelukkig kan de kaart je daar nu bij helpen. Oef!

Lees ook: