Home Lifestyle MUST TRY: haal je innerlijke Einstein boven in ‘De Code van Coppens’-escape...

MUST TRY: haal je innerlijke Einstein boven in ‘De Code van Coppens’-escape rooms

Deze 9 mysterieuze kamers blijven nu speciaal enkele maanden langer open.

De Code van Coppens escape rooms
© VTM

De broertjes Coppens presenteerden eind vorig jaar hun nieuw programma ‘De Code van Coppens’. Daarin moesten BV’s het tegen elkaar opnemen in een escape room vol spannende experimenten. Om ook ons de kans te geven deze proeven uit te testen, werden in heel Vlaanderen verschillende bestaande escape rooms omgetoverd tot zo’n mysterieuze Coppenskamer. Die blijven door de coronacrisis nu een aantal maanden langer open.

Staf en Mathias Coppens stelden hun lichaam jarenlang ter beschikking aan de wetenschap in het populaire VTM-programma ‘Het Lichaam van Coppens’. Eind vorig jaar besloten ze dat het tijd was om zelf een stapje opzij te zetten en deze spannende experimenten door te schuiven naar hun collega’s. In ‘De Code van Coppens’ werden BV’s in een mysterieuze kamer opgesloten en moesten ze aan de hand van wetenschappelijke puzzels, proeven en opdrachten zo snel mogelijk proberen te onsnappen.

9 mysterieuze kamers

Heel wat BV’s zoals Kürt Rogiers, Koen Wauters, Olga Leyers en Jonas Van Geel passeerden de revue in deze speciale escape rooms waaronder een eng ziekenhuis, een kerncentrale en een gevangenis. Dacht je keer op keer dat je het zelf een stuk beter zou kunnen? Of heb je na drie maanden opgesloten te zitten in je kot zin om je eens te laten opsluiten in een andere kamer? Je kan de mysterieuze Coppenskamers nog steeds samen met je bubbel uittesten. Een aantal bestaande escape rooms in België verwerkten in november namelijk al enkele van de proeven uit het programma in hun spel. Door de coronacrisis konden we daar natuurlijk een hele poos geen gebruik van maken, dus besloten ze ‘De Code van Coppens’-escape rooms langer te laten openblijven.

Je kan nog tot en met 15 december een plaatsje boeken voor jou en je bubbel in Gent, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Aalst, Kortrijk, Leuven, Neerpelt of Houthalen-Helchteren. De lijst van de deelnemende escape rooms vind je op de website van VTM. Bij de ene moet je als meesterdief een beveiligingssysteem te slim af zijn, een kluis kraken en de politie ontwijken, terwijl je bij de andere een alchemist zijn geheimen moet weten te ontrafelen.

Nog meer toffe escape rooms: