Het aperitief van deze zomer: appelcider. Ideaal in al zijn eenvoud als aperitief of gemixt als een verfrissende cocktail. Wij delen met veel plezier onze favoriete cocktailrecepten op basis van de drie smaken van Strongbow – appel, vlierbloesem en rode bessen. Cheers!

Vul een glas met ijsblokjes. Doe 2 cl gin, 2 cl rode vermouth en 5 cl Strongbow Red Berries in een glas en roer met een barlepel. Werk af met sinaasappelzeste.

Doe een paar muntblaadjes in een glas. Was een limoen, snijd in tweeën en pers één helft uit in het glas. Doe er 2 tl rietsuiker en 4 cl witte rum bij. Vul daarna een glas met ijsblokjes en top it off met Strongbow Gold Apple. Roer door met een barlepel. Garneer met verse munt en een schijfje limoen.

Doe 2 cl limoensap samen met 2 cl triple sec en 6 cl Strongbow Elderflower in de blender. Voeg veel ijs toe voor een dikke structuur en laat meeblenden. Garneer de rand van het voorgekoelde margaritaglas met limoensap (hou het glas ondersteboven zodat er geen druppels in het glas komen). Plaats daarna de rand van het glas in wat zout. Schenk het geheel uit in de glazen en garneer met een schijfje limoen.

Vul een wijnglas met ijsblokjes en voeg 3 cl rode vermout samen met enkele blokjes vers fruit (kersen, appel, aardbeien) toe aan het glas. Vul het glas bij met Strongbow Red Berries tot 2 cm van de rand. Garneer met enkele blaadjes munt.

Meng de inhoud van 1 flesje Strongbow Elderflower, 5 cl vlierbloesemsiroop en 2 cl wodka en vries het mengsel in. Mix of krab tot ‘sneeuw’ met een vork zodat je granité verkrijgt. Vul 1/3e van een martiniglas met de granité. Garneer vervolgens met stukjes groene appel en/of bloemen. Top af met schuimwijn bij het serveren aan de gasten.

Vul een glas met ijs. Doe 2 cl mezcal, 2,5 cl limoensap en 2,5 cl suikersiroop in een shaker. Meng en schenk uit in een glas. Vul verder af met een half flesje Strongbow Gold Apple (of naar eigen smaak).
Lees ook: