Home Lifestyle ‘s Werelds engste pop Chucky krijgt zijn eigen serie

‘s Werelds engste pop Chucky krijgt zijn eigen serie

De teaser toont ons dat hij het moorden nog niet afgeleerd is.

chucky
© getty

We hebben mooie herinneringen aan onze kindertijd waarin we speelden met poppen. Die werden een beetje overschaduwd toen we de horrorfilms over Chucky zagen. Het onschuldige speelgoed verandert in een bloeddorstige moordenaar. Deze enge pop krijgt binnenkort zijn eigen serie ‘Chucky’.

Sommigen mensen zijn doodsbenauwd om diep in de zee te zwemmen omdat ze ‘Jaws’ zagen of hebben een heilige schrik voor clowns na het bekijken van ‘It’. Anderen moeten dan weer niets weten van poppen omdat ‘Chucky‘ nog op hun netvlies gebrand staat. Speelgoed onschuldig? In ‘Toy Story’ misschien wel, maar in deze horrorfilms verandert een pop in een bloeddorstige moordenaar en is niemand nog veilig!

Gruwelijke moorden

Chucky is ondertussen een icoon in de horrorwereld en mag zich, ondanks zijn kleine gestalte, naast andere huiveringwekkende grootheden zoals Freddy Krueger en Hannibal Lecter plaatsen. De eerste film ‘Child’s Play’ waarin hij opdook, dateert ondertussen al uit 1988. Daarna speelde hij nog de hoofdrol in maar liefst zes films en een remake, maar zijn verhaal is nog niet afgerond. Er komt binnenkort namelijk een serie over de enge pop.

De pop duikt op een rommelmarkt in een Amerikaanse buitenwijk op. Een veertienjarige tiener die de weg een beetje kwijt is nadat zijn mama overleed, pakt het speelgoed mee naar huis. Niet lang daarna wordt er een reeks gruwelijke moorden gepleegd die de duistere geheimen van de stad blootleggen. Ondertussen duiken vrienden en vijanden uit Chucky’s verleden terug op en dreigen zij de waarheid achter zijn bestaan te onthullen.

Oude personages

Don Mancini, die meeschreef aan de originele film ‘Child’s Play’ en verschillende andere sequels schreef en regisseerde, is opnieuw verantwoordelijk voor het script. ‘Ik wil de serie terugbrengen naar zijn roots’, vertelt showrunner Don in Entertainment Weekly. De pop in de serie zal dus ook qua looks gebaseerd zijn op de versie in ‘Child’s Play 2’ uit 1990. Dat is dan ook volgens Don de favoriete ‘Chucky’-film van de meeste fans. Brad Dourif zal op zijn beurt weer de stem inspreken van Chucky. Zackary Arthur, bekend van ‘Transparant’, zal de hoofdrol voor zijn rekening nemen.

‘Ik heb “Cult of Chucky” opzettelijk laten eindigen met een aantal cliffhangers omdat ik wist dat een tv-serie ideaal zou zijn om hier verder op in te gaan’, aldus Don in Entertainment Weekly. ‘We beginnen de reeks met een nieuw verhaal in een nieuw milieu en dan brengen we de oude personages terug in het verhaal. Uiteindelijk komt alles samen voor een grote finale.’ Als ‘Chucky’ een succes is, dan hoopt Don nog meer seizoenen te maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De serie zal voorlopig acht afleveringen tellen en verschijnt op 12 oktober, vlak voor Halloween, op de Amerikaanse zenders USA en SYFY. We hopen dat de reeks daarna ook bij ons te zien zal zijn. We houden jullie op de hoogte!

Lees ook: