Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sabine Koning

3 cheesecakerecepten die ons spontaan doen watertanden

Rasechte cheesecake-lover? Dan moet je ‘Cheesecake’, het nieuwe boek van Sabine Koning, in huis halen. Ze noemt het zelf ‘een enkele reis naar de cheesecakehemel’ en dat kunnen we alleen maar beamen. Wat dacht je van een roze tompouce-cheesecake, een simpele vanillecheesecake met een laagje Nutellamousse of met cheesecake gevulde donuts? Wij mogen alvast een tipje van de sluier lichten met deze drie cheesecakerecepten.

Mojitocheesecake


Mojitocheesecake

© Sabine Koning

Ingrediënten

Voor de bodem: 250 g gemberkoekjes – 75 g boter. Voor het cheesecakebeslag: 100 ml slagroom – 2 takjes verse munt – 600 g Mon Chou – 100 g poedersuiker – 50 ml rum – 2 zakjes Klop-Fix. Voor de munt-limoenroom: 250 ml slagroom – 2 takjes munt – rasp van 1 limoen – 50 g poedersuiker – 125 g mascarpone – 1/2 zakje Klop-Fix. Voor de decoratie: munt-limoenroom – gemberkoekjes – partjes limoen – verse muntblaadjes.

Zo gemaakt

Bekleed de springvorm volledig met bakpapier. Maal de gemberkoekjes in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer goed door. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Doe de slagroom in een pannetje en leg hier de takjes munt in. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur uit zodra de slagroom kookt en laat de slagroom volledig afkoelen. Haal daarna de takjes munt uit de pan. Klop de mon chou samen met het poedersuiker luchtig. Voeg dan de rum, muntroom en zakjes Klop-Fix toe. Klop het geheel tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom. Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake een hele nacht in de koelkast opstijven.

Maak de volgende dag de munt-limoenroom. Verwarm hiervoor eerst weer de slagroom met de munt in een pannetje en laat de room volledig afkoelen. Klop de afgekoelde slagroom met de rest van de ingrediënten op. Spuit toefjes van de munt-limoenroom over de bovenkant van de cheesecake en garneer de taart met verkruimelde gemberkoekjes, partjes limoen en verse muntblaadjes.

Speculooscheesecake


Cheesecake met speculoos

© Sabine Koning

Ingrediënten

Voor de bodem: 200 g koffieleutjes – 75 g boter. Voor het cheesecakebeslag: 600 g naturel roomkaas – 125 g crème fraîche – 150 g kristalsuiker – 50 g speculoospasta – 1 el koek- en speculaaskruiden – 1 tl vanille-aroma – 3 eieren + 1 eierdooier – 1 el maizena. Voor de decoratie: 100 g speculoospasta – koffieleutjes.

Zo gemaakt

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed de hele springvorm met bakpapier. Zet ook het waterbad vast onder in de oven. Maal de koffieleutjes fijn in de foodprocessor en smelt ondertussen vast de boter. Voeg beide ingrediënten samen, schep even goed om en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.

Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de crème fraîche, kristalsuiker, speculoospasta, koek- en speculaaskruiden en vanillearoma romig. Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier en maizena. Klop het geheel tot een klontvrij beslag. Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake boven het waterbad in 75 minuten gaar. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en vervolgens een nacht in de koelkast opstijven.

Schep de volgende dag de speculoospasta in een steelpannetje en verwarm een klein beetje zodat de spread beter smeerbaar is. Smeer de bovenkant van de cheesecake helemaal in met de Speculoospasta en decoreer de cheesecake met hele en verkruimelde koffieleutjes.

Kindercheesecake


Cheesecake met Kinder

© Sabine Koning

Ingrediënten

Voor de bodem: 200 g chocolatechip-cookies – 6 Kinder Bueno’s – 50 g boter – 10 reepjes Kinderchocolade. Voor het cheesecakebeslag: 600 g mascarpone – 1 tl vanillearoma – 100 g poedersuiker – 250 ml slagroom – 1 zakje Klop-Fix – 8 Kinder Bueno’s, grofgehakt. Voor de decoratie: melkchocoladeganache, Kinder Surprise-eieren, Kinder Bueno’s – Kinder-chocoladereepjes, gebrande hazelnoten.

Zo gemaakt

Bekleed de springvorm (ook de randen) met bakpapier. Doe de chocolatechip-cookies en Kinder Bueno’s in de foodprocessor en maal ze helemaal fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg toe aan de vermalen koekjes en Bueno’s. Schep om en stort de mix in de springvorm. Druk goed aan en probeer een opstaand randje langs de rand van de springvorm te maken. Verdeel de reepjes Kinder-chocolade over de koekjesbodem in de springvorm.

Klop voor het cheesecakebeslag de mascarpone met de vanillearoma en poedersuiker romig. Voeg hier de slagroom en het zakje Klop-Fix aan toe en klop het beslag tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom. Spatel voorzichtig de grofgehakte Kinder Bueno’s door het cheesecakebeslag en stort het beslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en zet de cheesecake een nacht in de koelkast om op te stijven.

Schenk de volgende dag de melkchocoladeganache over de cheesecake. Druipers langs de zijkanten van de cheesecake zijn fijn. Laat de ganache iets opstijven in de koelkast, een half uurtje is al voldoende. Decoreer tot slot de cheesecake met Kinder Surprise-eieren, Kinder Bueno’s, Kinder-chocoladereepjes en wat gebrande hazelnoten.

Cheesecake, Sabine Koning


Meer to-die-for-recepten? ‘Cheesecake‘ van Sabine Koning (€ 20 via Bol.com) is hét kookboek voor echte cheesecakefans! Alle taarten in het boek zijn origineel, makkelijk te maken en zien er bovenal spectaculair uit. Van witte chocoladecheesecake met passievrucht en roze tompouce-cheesecake, tot een heuse whisky & bacon-cheesecake en een mango-sticky-rice-cheesecake. Voor ieder wat wils, de ene taart nog goddelijker dan de ander.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '