Home Lifestyle Kan jij een casual relatie aan? 7 dingen waarover je even moet...

Kan jij een casual relatie aan? 7 dingen waarover je even moet nadenken

Een seksrelatie lijkt een perfect plan als single, maar het is niet voor iedereen.

Je hebt geen zin in een relatie, maar wel in seks. Of je wacht al een tijd ongeduldig op je prins op het witte paard, maar staat liever niet droog tijdens het wachten. Een seksvriendje of -vriendin lijkt de perfecte oplossing, maar dat is het niet voor iedereen. Overweeg ook even de minder mooie kanten van zo’n casual relatie, voor je je in iemands armen gooit. Geloof je toch dat je ‘t aankan? Genieten maar!

1. Hij/zij hoeft helemaal geen emotionele interesse in je te tonen.

Jullie bepalen zelf wat jullie relatie juist inhoudt, maar casual betekent meestal just sex. Je bedpartner hoeft je dus niet te knuffelen na een vrijpartij, laat staan dat hij/zij moet aanhoren hoe je vervelende collega eerder die dag het bloed vanonder je nagels haalde. Het is het veiligst voor jezelf om die afstand te behouden, als je geen gevoelens wil krijgen, maar dat wil niet zeggen dat een totaal gebrek aan oprechte interesse makkelijk te verkroppen is.

2. Hij/zij kan casual seks hebben met andere mensen.

Het idee dat hij enkele dagen eerder nog met een ander in bed lag, is niet alleen een beetje vies, het moet je ook wat zorgen baren. Deed je sekslief het wel veilig met die ander? Condooms zijn te allen tijde een must als je casual seks hebt.

3. Hij/zij zal niet altijd beschikbaar zijn.

Een seksrelatie hebben betekent niet dat je constant seks hebt. Jullie hebben geen échte relatie, dus je casual lover hoeft geen tijd in zijn planning te maken om je te zien. Je wordt eerder ingepland in zijn leven, met als gevolg dat er af en toe een droge periode zal zijn en dat je je misschien wel verwaarloosd zal voelen.

4. Het kan plots voorbij zijn.

Net zoals jij misschien wel je ogen openhoudt voor iets serieus, doet je seksvriendje hetzelfde. De kans bestaat dat hij iemand ontmoette voor wie hij jullie dingetje wil stopzetten, zonder dat je ‘t zag aankomen. Jullie praten nu eenmaal niet zo veel met elkaar, remember? Zonder dat je het beseft, kan zo’n afwijzing vrij hard aankomen. Ook als je seksvriendje zelfs maar dénkt te merken dat er bij jou gevoelens beginnen te groeien, kan het zijn dat hij zich snel uit de voeten maakt. Pijnlijk.

5. Het kan verwarrend worden als je iemand begint te daten met wie je misschien wel iets serieus wilt.

Zonder dat je ‘t goed beseft, kan het zijn dat je je minder openstelt voor iets echts, net omdat je al iets casual gaande hebt. Een soort onderbewust schuldgevoel kan ervoor zorgen dat je een beetje afsluit voor iets nieuws. Mocht je toch gevoelens krijgen voor iemand anders, zijn er enkele vervelende vragen die opdoemen. Hoe lang hou je je seksvriendje bij voor je hem duidelijk maakt dat er iemand in je leven is? Vertel je je nieuwe vlam over je vorige ‘relatie’ of hou je ‘t voor jezelf? Een ding is zeker: als je nieuwe lover je anders bekijkt wanneer hij te weten komt dat je geregeld casual seks had, is hij je niet waard. Het is je goed recht om af en toe van bil te gaan, en laat niemand jou iets anders wijsmaken.

6. Je kan plots de side chick zijn.

In het beste geval laat je seksvriendje je onmiddellijk weten wanneer er iemand in zijn leven is. In het slechtste geval lig je nog een tijd lang met hem in bed terwijl hij die andere wijsmaakt dat hij gevoelens voor haar heeft en oprecht is. Jij wist niet beter, maar je zit wel met het schuldgevoel achteraf.

7. Er mag geen gebrek aan respect zijn.

Het kan moeilijk zijn om een midden te vinden tussen afstand houden zodat er geen gevoelens ontstaan, en ervoor zorgen dat er wederzijds respect is binnen jullie casual relatie. Je bent niemands speeltje en zal ook zo niet behandeld worden, toch? Toch kan je al snel het gevoel krijgen dat je dat wel bent, gezien de voorgaande pijnpuntjes. Zoals we al zeiden: het is echt niet voor iedereen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.