Home Lifestyle Food YES: Cactusfestival in Brugge heeft dit jaar een uitgebreid vegan aanbod

YES: Cactusfestival in Brugge heeft dit jaar een uitgebreid vegan aanbod

De goede muziek is niet het enige waar wij naar uitkijken dit weekend!

© Que Tapa/Greenway

Komend weekend vindt de 38ste editie van het Cactusfestival in Brugge plaats. Er staan enkele grote namen op de planning, zoals Oscar and the Wolf en Bloc Party. Maar de goede muziek is niet het enige waar wij naar uitkijken. Op het festival is er een uitgebreid vegan aanbod. Eet je dus plantaardig of vegetarisch en lactosevrij? Dan zal je zeker niets tekort komen!

Balls & Glory

Heb je zin in echte Vlaamse kost? Vraag dan bij Balls & Glory naar de Vegan Pumpkin. Dat is een volledige vegan ball op basis van quinoa en kidney bonen met een lekkere pompoenvulling. Dit samen met de vers bereidde stoemp van aardappelen, wortelen en doperwten en een groene currysaus.

Bocca

Ook foodbar Bocca staat op het Cactusfestival met een vegan aanbod. Je kan kiezen tussen pasta met saus van tomaat, aubergine, champignon, rode en gele paprika of pesto genove met basilicum, pijnboompitten, look en olijfolie (zonder parmesan). Je kan ook een mix vragen van pesto met de rode saus.

Coffee bar on wheels

View this post on Instagram

Welcome, We are open

A post shared by Jan Markey (@coffeebaronwheels) on

Coffee bar on wheels biedt op het Cactusfestival een Iced Coconut Latte. Bij koffiebereidingen kan de melk, met een toeslag van 50 cent, vervangen worden door haverdrink. Daarnaast kan je er biologische koffie en thee krijgen. Ook het Lotus speculaaskoekje bij de koffie is vegan.

La vie est belle

Het vegetarische merk La vie est belle staat op het Cactusfestival met een vegan burger en vegan bitterballen. Het recept is nog niet helemaal af, dus welke plantaardige ingrediënten beide producten precies zullen bevatten, is nog niet duidelijk, maar volgens de producenten wordt het een variant op de falafel.

Greenway

Voor de allereerste keer staat Greenway met zijn befaamde Greenway Burger op het Cactusfestival. Daarnaast kan je bij hen ook smullen van een Asian tapasmix én een Thaise curry.

Ijsster

IJsster-Brugge zal op het Cactusfestival in Brugge voor de nodige verkoeling zorgen met twee vegan sorbets: ‘Kinky Mango‘ van mango, gember en een vleugje koriander en ‘Beat-It‘ van framboos en rode biet. Yum!

Qourgette

De volledig plantaardige foodtruck Qourgette staat op het Cactusfestival met een vegan pita met op de plaat gebakken seitan, sla, hummus en chutney van tomaat/paprika. En een chili sin carne met volle rijst.

Que tapa

Wil je het gevoel krijgen dat je in Spanje bent? Dan moet je bij Que Tapa zijn voor patatas bravas met een vegan aïoli. Daarnaast serveert de foodtruck ook huisgemaakte hummus en tomatenpesto met roggebrood.

Voetnoot: deze informatie is opgevraagd bij de organisatie zelf, maar om misverstanden te voorkomen, dubbelcheck je het best nog eens vóór bestelling.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.