Home Lifestyle Boeken Book and Bed-hostels in Japan zijn dé droom van elke boekenwurm

Book and Bed-hostels in Japan zijn dé droom van elke boekenwurm

Een one night stand met Shakespeare of Charles Dickens (of allebei)? Graag!

Book and Bed
De aanblik van een gezellig librairietje doet je literatuurlievend hart fladderen en het liefst zou je een hele dag lang de geur van oude boeken opsnuiven? Boek – ha, heb je 'm? – stante pede een vlucht naar Japan, want daar vind je twee hostels waar je letterlijk op een (comfortabele) boekenplank tussen Charles Dickens, Shakespeare en Jane Austen kan slapen.

Slapen tussen de boeken

Het eerste Book and Bed-hostel opende een dik jaar geleden z'n deuren op de zevende verdieping van een wolkenkrabber in Tokio. Het concept is simpel maar geniaal: een soort boekenwinkel – al kan je 'r geen boeken kopen –  waar je kan slapen. Het hostel is zo'n succes (duuh) dat er op 2 december een tweede Book and Bed opent, deze keer in Kioto.

Voor de grand luxe moet je er niet heen, maar de kleine kotjes die tussen de rekken van de boekenkamer gebouwd zijn, zijn zo veel gezelliger dan eender welke fancy hotelkamer. Met meer dan 5000 Japanse en Engelse boeken heb je sowieso genoeg voer om door te lezen tot je ogen toevallen. Nog een pluspunt: je hoeft je er op reis eens niet voor te schamen dat je een hele dag binnen zit met je neus in een boek, want het hostel vraagt er gewoon om. De stad verkennen kan later nog. 

[td_smart_list_end]

Een bed in Book and Bed Kioto boek je vanaf zo'n 37 euro per nacht. Meer info vind je op de site (het gebrekkig Engels moet je 'r even bijnemen). 

Meer leuke reisideetjes: