Home Lifestyle Boeken 5 boeken die je moet lezen voor de film dit jaar verschijnt

5 boeken die je moet lezen voor de film dit jaar verschijnt

Heb jij ze al gelezen?

Russische spionnen, ondeugende konijnen en avontuurlijke gepensioneerden… Ze staan allemaal op de lijst van verfilmingen die dit jaar uitkomen. En zoals dat meestal gaat, lees je het best nog even de boeken voor de film uitkomt.

1 / 5
The Leisure Seeker (januari)
Red Sparrow (februari)
Peter Rabbit (maart)
A Wrinkle in Time (maart)
Love, Simon (juni)
The Leisure Seeker (januari)
The Leisure Seeker (januari)

Naar het gelijknamige boek van Michael Zadoorian uit 2009. ‘The Leisure Seeker‘ vertelt het verhaal van een gepensioneerd koppel, Ella en John, die samen een fantastisch leven gehad hebben. Nu ze allebei ziek zijn, verlangen de twee naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de verstikkende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Het wordt een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen, van Massachusetts naar Florida. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug.

Bestel het boek hier.

Red Sparrow (februari)
Red Sparrow (februari)

In ‘Red Sparrow‘, de verfilming van David Matthews’ spionagethriller uit 2013, schittert Matthias Schoenaerts aan de zijde van niemand minder dan Jennifer Lawrence. Lawrence speelt de rol van Dominika Egorova, die opgeleid wordt tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite om haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot een van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash, een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen.

Bestel het boek hier.

Peter Rabbit (maart)
Peter Rabbit (maart)

Oké, deze is er eentje voor de kleintjes, maar toch. ‘Peter Rabbit’ is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn.

Bestel het boek hier.

A Wrinkle in Time (maart)
A Wrinkle in Time (maart)

Het langverwachte ‘A Wrinkle in Time’ werd gebaseerd op het science-fantasyboek van Madeline L’Engle uit 1962 (‘Een Plooi in de Tijd‘) en vertelt het verhaal van de jonge Meg Murry die samen met broertje Charles Wallace en haar vriend Calvin O’Keefe een groots avontuur onderneemt, nadat Megs vader (een wetenschapper) plotseling is verdwenen. Het trio wordt naar de ruimte gestuurd om hem te vinden.

Bestel het boek hier.

Love, Simon (juni)
Love, Simon (juni)

‘Love, Simon’ is een fijn coming-of-ageverhaal over een tiener die moeite heeft met uit de kast te komen. Het verhaal is gebaseerd op Becky Albertalli’s ‘Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld‘ uit 2015. De perfecte lectuur als je fan bent van John Green en Jennifer Niven.

Bestel het boek hier.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.