Home Lifestyle Body Ben je een sloerie als je een string draagt? ‘Ik ben meer...

Ben je een sloerie als je een string draagt? ‘Ik ben meer dan mijn onderbroek’

Deze nieuwe Brusselse campagne strijdt tegen ongepaste handtastelijkheden.

Een opmerkelijke campagne wordt gelanceerd door het Brusselse stadsbestuur. Aan de hand van posters waarop vrouwenslips te zien zijn, wil de stad de onterechte beschuldiging dat vrouwen door sexy kledij zelf handtastelijkheden zouden uitlokken, aankaarten.

‘Slet?’ ‘Sloerie?’ De schreeuwerige letters prijken op verschillende affiches die de Brusselse binnenstad moeten kleuren. Met die boodschappen wil het stadsbestuur een dialoog rond objectivering van vrouwen op gang brengen. Nog te vaak wordt vrouwen immers verweten dat ze er door hun ‘sexy outfits’ om vragen lastiggevallen te worden.

De hashtag #ThisIsNotConsent, die op elke campagneposter staat, verwijst naar een Ierse verkrachtingszaak waarbij de dader werd vrijgesproken omdat het aangerande 17-jarige meisje in kwestie een kanten string had gedragen en zo zijn gedrag ‘zou hebben uitgelokt’. De jury nam de beslissing unaniem. De reacties op de uitspraak waren vernietigend, de zaak werd een symbooldossier en de hashtag ging viraal. Een vrouw zou immers verkracht noch uitgescholden mogen worden omdat ze een bepaalde onderbroek draagt.

Met de actie hoopt het Brusselse bestuur het prangende probleem onder de aandacht te brengen. 98 % van de jonge vrouwen in regio Brussel zou ooit al eens slachtoffer van ongewenst gedrag geweest zijn. Dat is een hallucinant hoog aantal. Naar aanleiding van de Week van de Rechten van de Vrouw en Internationale Vrouwendag van volgende week organiseert onze hoofdstad dan ook verschillende activiteiten om een groter bewustzijn te creëren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.