Home Lifestyle Body Sabine Peeters geeft self-love-tips: ‘Gooi die dieetpillen en detoxthee weg’

Sabine Peeters geeft self-love-tips: ‘Gooi die dieetpillen en detoxthee weg’

'Pas als je mentaal sterk genoeg bent, kan je lichaam volgen.’

Sabine Peeters
© Dimitri Lowette voor Flair

Wat als we nu eens écht werken aan ons zelfvertrouwen en ons eigen lichaam – hoe moeilijk dat ook lijkt – eindelijk leren aanvaarden? Bodydiversiteitsactiviste én make-upartieste Sabine Peeters (38) geeft ons alvast het goede voorbeeld en vertelt waarom van onszelf houden zo belangrijk is.

Sabine Peeters (37) woont in Deurne en werkt als make-upartieste. In 2016 bracht ze ‘Lief voor mijn lijf‘ uit, een informatief boek over lichaamsbeeld en bodydiversiteit voor jongeren, ouders en leerkrachten. Als schrijfster en activist geeft ze regelmatig lezingen over het onderwerp. Eind 2019 lanceerde ze samen met Belgisch label Xandres haar tweede plussizecapsulecollectie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Eerlijk? Op vlak van een positief zelfbeeld ben zélfs ik er nog niet honderd procent. Misschien is dat ook het doel niet. Ik vind het niet moeilijk om naar mezelf te kijken, maar er zullen al­tijd dagen zijn waarop je in de spiegel iets ziet dat je niet aanstaat. Zo staar ik me soms blind op die losse huid aan mijn buik of de rimpels in mijn gezicht. Gelukkig ben ik ondertussen mentaal voldoende getraind en laat ik er mijn dag niet meer door verpes­ten. Hoe ik mezelf daarin getraind heb? Dat is een werk van lange adem, maar ik kan wel tips geven.’

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.