Home Lifestyle ‘Blind Getrouwd’: ‘Twee mannen die verliefd zijn op elkaar is identiek hetzelfde...

‘Blind Getrouwd’: ‘Twee mannen die verliefd zijn op elkaar is identiek hetzelfde verhaal’

'Ik hoop dat mensen er anders over gaan nadenken als ze het ook effectief zien gebeuren.'

blind getrouwd
© VTM

Vandaag werd de allereerste aflevering van het vijfde seizoen van ‘Blind Getrouwd’ uitgezonden op VTM. Voor de eerste keer gaf er vandaag een homokoppel elkaar blind het jawoord en daarnaast mochten we meteen ook kennismaken met de tweede match uit het populaire programma.

Laura en Sonny

Laura en Sonny zijn de eerste match waar we mee mogen kennismaken in het programma. Volgens de experts is Laura een chaotisch en communicatief iemand die vooral een partner nodig heeft die haar houvast en veiligheid kan bieden. En daar komt Sonny in the picture. Op vlak van creativiteit zijn de twee alvast een perfecte match, maar verder is Sonny eerder verlegen en zo zullen de twee elkaar volgens het team van experts perfect aanvullen.

‘Ik hoef niet direct in de schijnwerpers te staan. In het begin neem ik vaak een afwachtende houding aan en ben ik eerder een muurbloempje om het zo te zeggen. Daarna bloei ik wel open, maar ik wil niet meteen de spotlight stelen. Die eer laat ik liever over aan mijn vrouw’, aldus Sonny.

Op hun grote dag heeft hij dan ook een erg lieve attentie voor zijn toekomstige bruid voorzien. Zo maakte hij voor haar een zelf getekend kaartje met enkele lieve woorden op. Iets wat Laura – en hoe kan het ook anders – zeker wist te appreciëren. ‘Ik werd er meteen emotioneel van en vond het superlief dat hij daaraan gedacht had. Toen wist ik meteen dat het een toffe kerel ging zijn.’

Het is een tijger. Ik was echt onder de indruk.

En ze kreeg gelijk ook, want Laura was meteen enthousiast over haar bruidegom. ‘Het is een tijger. Een grote man met donkere ogen, donker haar, een baardje. Ik was echt onder de indruk.’ Een gevoel dat meteen wederzijds was, want ook Sonny was overdonderd door de verschijning van zijn Laura.

Christophe en Nick

Dat Christophe en Nick een koppel vormen, kondigde de zender al eerder aan. Het is namelijk de eerste keer dat er bij ons een homokoppel in het huwelijksbootje stapt. Voor Christophe is het huwelijk alvast heilig en hij stapt dan ook niet licht dit avontuur in. ‘Als je de keuze maakt om te trouwen met iemand dan moet je daar ook al je energie en inspanningen insteken’, aldus Christophe.

Daarnaast hoopt hij dat zijn deelname wat kan veranderen aan sommige mensen hun mening over het homohuwelijk. ‘Het zou geen issue meer mogen zijn, maar ik denk wel dat er veel reactie op gaat komen. Ik hoop daarom dat we toch een soort van signaal kunnen geven dat twee mannen die verliefd zijn op elkaar identiek hetzelfde verhaal is dan een man en een vrouw die verliefd zijn op elkaar. En dat mensen er anders over gaan nadenken als ze het ook effectief zien gebeuren.’

Ik ben nog nooit zo klaar geweest voor een goede relatie.

Ook zijn match Nick ziet het avontuur volledig zitten en wil net zoals Christophe een toekomst opbouwen die gebaseerd is op de waarden en normen van het huwelijk. ‘Ik ben er wel klaar voor. Ik voel dat ik iemand gelukkig kan maken als die persoon het toestaat en het van twee kanten komt natuurlijk’, vertelt Nick aan de camera. In de weken voor zijn trouwdag wordt dit gevoel ook alleen maar bevestigd.

‘Ik ben nog nooit zo klaar geweest voor een goede relatie. Ik hunker daar heel fel naar en ik kan niet wachten om hem te zien, te weten wie hij is en om mij open te stellen. Ik ben er 400% klaar voor.’ Pas op de grote dag zelf dook bij Nick de eerste stress pas op. ‘Toen ik mijn trouwkostuum aantrok, kreeg ik pas voor de eerste keer stress. Mijn handen waren nat, mijn voeten begonnen te zweten. Echt angstzweet.’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.