Home Lifestyle ‘Blind Getrouwd’ Marjolein start initiatief tegen pesten bij volwassenen: ‘Ik heb hard...

‘Blind Getrouwd’ Marjolein start initiatief tegen pesten bij volwassenen: ‘Ik heb hard afgezien’

'Pestgedrag bij volwassenen wordt nog steeds erg onderschat.' #stoppesten

© VTM

‘Blind Getrouwd’ was voor Marjolein Faes (36) geen succes: ze werd door social media erg hard aangepakt, omdat ze haar match Mike koud en harteloos zou hebben behandeld. Nu de storm een beetje is gaan liggen, komt Marjolein met een eigen initiatief tegen (cyber)pestgedrag bij volwassenen op de proppen: #stoppesten.

Ik wilde dit initiatief eigenlijk al tijdens de uitzendingen opstarten, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik anders zou vertrekken vanuit gevoelens van woede en angst. Ik kon het als lifecoach toch echt niet laten om hier iets mee te doen, ik voel me een beetje moreel verplicht.’ Marjolein vertelt aan ATV dat ze zich op haar eigen ervaringen baseerde bij de oprichting van #stoppesten.

Marjolein met haar ‘Blind Getrouwd’-(ex-)man Mike.

De reacties die ze op social media kreeg gingen voor haar echt te ver. ‘Het ergste wat nu in me opkomt was een mailtje met “Go to hell, bitch”. Ik heb zelf geen Twitter, maar kreeg vaak printscreens doorgestuurd van vrienden om te laten zien wat ze nu weer over mij geschreven hadden. Ik heb daar hard van afgezien, ik was ook echt verbaasd, want ik was gewoon Marjolein op tv.

Er zijn veel anti-pestacties voor kinderen of jeugd, maar als volwassenen nog steeds pesten, hoe kunnen wij dan een voorbeeld geven aan jongeren?

Offline bestaan

Marjolein is dan ook enkele weken offline gegaan, met de hoop dat de hetze wat ging liggen. ‘De haat kwam echt langs alle kanten, dus heb ik me er even bewust van afgesloten. Ze zijn nog net niet aan mijn deur komen staan, maar soms had ik wel schrik dat er ‘s morgens krassen op mijn auto gingen staan.‘ Of ze die reacties begrijpt? ‘Nee, ik begrijp niet dat je zo’n hatelijke reacties op het internet gooit. Natuurlijk mag iedereen zijn mening hebben, ik heb soms ook commentaar op mensen die ik op tv zie, maar ik denk er niet aan om dat ook op social media te zetten.’

Marjolein geeft sindskort als lifecoach lezingen aan bedrijven over pestgedrag bij volwassenen. Ze heeft haar eigen verhaal gebundeld met officiële cijfers, en zo hoopt ze bewustwording te creëren bij volwassenen over pesten. ‘Er zijn veel anti-pestacties voor kinderen of jeugd, maar als volwassenen nog steeds pesten, hoe kunnen wij dan een voorbeeld geven aan jongeren? Pestgedrag bij volwassenen wordt nog steeds erg onderschat, het effect dat dat kan hebben op je leven en dat van je omgeving, is enorm.’

Tekst: Annelin Marien

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.