Home Lifestyle BEWEZEN: nauwgezette, zorgvuldige mannen zijn betere bedpartners

BEWEZEN: nauwgezette, zorgvuldige mannen zijn betere bedpartners

Een boekhouder in je bed? Lucky you...

bedpartner
© Shutterstock

Personen die graag de puntjes op de i zetten, zouden ook degelijk werk leveren in de slaapkamer. Dat zegt een Duitse studie die persoonlijkheidskenmerken aan bedprestaties trachtte te koppelen. Vooral vrouwen met een nauwgezette man in bed zouden erg tevreden zijn.

Consciëntieus

De Rühr-universiteit van Bochum in Duitsland ondervroeg 964 heteroseksuele koppels over hun seksleven en hoe tevreden ze daarover zijn. Er werd hen onder meer gevraagd hoe makkelijk ze opgewonden raken, hoe ze zichzelf beoordelen in bed en hoe ongeremd ze in bed zijn. Vervolgens werden de antwoorden gelinkt aan de persoonlijkheidskenmerken van de mannen en vrouwen. Daaruit blijkt dat personen die ‘conscientious’ zijn – ofwel nauwkeurige, zorgvuldige personen – beduidend beter scoren onder de lakens. Vooral bij mannen blijkt dat het geval.

Volgens deze studie zijn personen die hun vrijpartijtjes plannen en weten wat er wanneer komt gelukkiger met hun seksleven. Spontaan zijn blijkt dus niet het meest sexy, en dat is toch een verrassende conclusie, ook voor de wetenschappers van de Rühr-universiteit zelf. Volgens hen zijn de resultaten te verklaren door het feit dat nauwgezette mannen meer geneigd zijn hun werk in bed ‘grondig en plichtmatig’ te doen en er dus beter op toezien dat hun partner bevredigd is. Zorgvuldige mannen zouden bovendien meer langdurige, bevredigende romantische relaties hebben, gezien het belang van seks in een relatie.

Lees ook: