Home Lifestyle BEWEZEN: de lengte van je ring- en wijsvinger kan iets vertellen over...

BEWEZEN: de lengte van je ring- en wijsvinger kan iets vertellen over je seksuele voorkeur

Verschillen jouw wijs- en ringvinger in lengte?

© Han-Hsing Tu / Unsplash

We raden je aan om je seksuele voorkeur niet te baseren op de lengte van je vingers, maar een recent onderzoek bewees vreemd genoeg dat de twee niet volledig los van elkaar staan…

Neem je hand erbij en bestudeer de lengte van je ring- en wijsvinger eens goed. Volgens een recente studie aan de Britse universiteit van Essex zouden vrouwen waarvan de ring- en wijsvinger een verschillende lengte hebben namelijk meer kans hebben om lesbisch te zijn. Nou…

Hogere doses testosteron in de baarmoeder

De wetenschappers onderzochten de handen van achttien identieke tweelingen waarvan de een hetero en de ander lesbisch was. ‘Aangezien identieke tweelingen honderd procent dezelfde genen hebben en toch een verschillende seksuele voorkeur kunnen hebben, moeten we de oorzaak daarvan ergens anders zoeken’, aldus dr. Tuesday Watts. En wat bleek? Bij de lesbische zus verschilden de wijs- en ringvinger van de linkerhand in lengte, een typisch mannelijke eigenschap.

Volgens de wetenschappers hebben baby’s die in de baarmoeder in aanraking kwamen met hogere doses testosteron, meer kans om biseksueel of homoseksueel te worden. Voor mannen zou deze redenering dan weer niet opgaan.

We willen jullie eerlijk gezegd wel toevertrouwen dat je dit onderzoek gerust met een korreltje zout mag nemen. Verschillen je vingers in lengte, maar ben je smoorverliefd op je mannelijk lief? Niks om je zorgen over te maken! Om een significante conclusie te kunnen trekken vinden we dit onderzoek iets te beperkt.

Lees ook: