Home Lifestyle BEWEZEN: intelligente mensen buizen sneller op hun rijexamen

BEWEZEN: intelligente mensen buizen sneller op hun rijexamen

Dat verklaart veel, right? ;-)

rijexamen
Shutterstock

Als we geslaagd zijn voor ons rijexamen, durven we daar best over op te scheppen. Maar misschien is dat toch niet zo’n goed idee. Een nieuw onderzoek van verzekeringsmaatschappij Privilege DriveXpert heeft namelijk ontdekt dat intelligentere mensen vaak meer dan één poging nodig hebben. Er is nog hoop!

Zeker als je studies iets te maken hebben met wiskunde of wetenschappen, is de kans groot dat je je rijexamen een keertje moet overdoen. Wie iets met kunst of cultuur studeert, slaagt meestal wel bij de eerste poging.

If at first you don’t succeed…

Verzekeringsmaatschappij Privilege DriveXpert heeft een enquête afgenomen bij 1.570 chauffeurs en kwam tot de volgende conclusie: mensen zonder hoger diploma slagen het vaakst bij de eerste keer (59 %). Van de mensen die wel een hoger diploma hebben, lukt het bij 48 % al bij de eerste poging. Van de mensen met een masterdiploma of een postgraduaat lukt het bij 47 % meteen.

Volgens dokter Lee Hadlington heeft dat te maken met een verschil in competenties. ‘Terwijl we aan het autorijden zijn, vinden er vaak verschillende handelingen op hetzelfde moment plaats. Dat is iets helemaal anders dan de vaardigheden die je leert terwijl je aan het studeren bent.’ Tweede keer, goede keer?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.