Home Lifestyle 10 dingen die we nu al weten over de ‘Beauty and the...

10 dingen die we nu al weten over de ‘Beauty and the Beast’-prequel

Een nieuw personage vervoegt Gaston en LeFou!

beauty and the beast-prequel
© Disney

Goed nieuws! De ‘Beauty and the Beast’-prequel heeft groen licht gekregen van Disney. We zetten alles wat we tot nu toe weten over de muzikale liveactionminiserie voor je op een rijtje.

1. We zien twee bekende gezichten terug.

Zowel Luke Evans en Josh Gad nemen opnieuw de rollen van Gaston en LeFou (Louie) op zich.

2. Josh Gad werkt ook mee aan de productie.

Hij ontwikkelde en schreef de serie samen met Edward Kitsis en Adam Horowitz. Het trio is ook uitvoerend producent.

3. Er is een nieuw personage.

Tilly is de stiefzus van LeFou en zij wordt gespeeld door Briana Middleton. Bij ons is de actrice nog niet echt bekend. Ze speelde eerder voornamelijk mee in kortverhalen zoals ‘Tip-Off’ en ‘Multiple Choice’.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bionic Buzz (@bionicbuzz)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. Het speelt zich jaren voor het verhaal van Belle en haar beest af.

Volgens het officiële persbericht van Disney zal de serie het leven van Gaston en LeFou volgen, jaren voordat het sprookje tussen Belle en haar beest zich afspeelde. Wanneer LeFou’s stiefzus Tilly iets verrassends ontdekt over haar verleden, begint het duo samen met haar aan een onverwachte reis vol romantiek, humor en avontuur. Terwijl de mysteries van het verleden worden onthuld en de gevaren van het heden groeien, onthullen oude vrienden en nieuwe vijanden dat het vertrouwde koninkrijk van ‘Beauty and the Beast’ veel geheimen herbergt.

5. We zullen ontdekken hoe het komt dat Gaston en LeFou zo’n band hebben met elkaar.

Volgens Gary Marsh, president en chief creative officer van Disney Branded Television, beantwoordt de serie heel wat vragen, maar roept het er ook heel wat op. ‘Het biedt eindelijk antwoorden aan iedereen die zich ooit heeft afgevraagd hoe een bruut als Gaston en een idioot als LeFou ooit vrienden en partners konden worden, of hoe een mystieke tovenares de prins kon betoveren. Maar het lokt ook een hele reeks nieuwe vragen uit.’

6. De serie bestaat uit acht afleveringen.

In tegenstelling tot wat we eerder hadden vernomen, heeft de muzikale miniserie geen zes, maar acht afleveringen. Extra veel kijkplezier, dus!

7. De reeks heeft nog geen officiële naam.

Voorlopig heeft de prequel de werktitel ‘Beauty and the Beast’ gekregen. Hoe de reeks dus officieel zal heten, is nog niet bekend.

8. De ‘Beauty and the Beast’-prequel zal op Disney+ staan.

Aangezien het om een Disney-productie gaat én Disney+ het officiële persbericht de wereld instuurde, is er bijna geen twijfel mogelijk dat we de prequel in ons land op de streamingdienst zullen kunnen bekijken.

9. De Amerikaanse componist Alan Menken zorgt opnieuw voor de muziek.

Hij was niet enkel verantwoordelijk voor de soundtrack van ‘Beauty and the Beast’, maar ook voor de muziek in onder andere ‘Tangled’ en ‘Aladdin’. Ook voor deze nieuwe reeks haalde Disney hem binnen.

10. De opnames gaan van start in de lente van 2022.

Hoewel Luke Evans hoopte dat de opnames al in 2021 van start zouden kunnen gaan, beginnen ze pas in de lente van 2022 te filmen. Wanneer de serie dan op de streamingdienst zal staan, is nog niet bekend.

Lees ook: