Home celebs ‘Be a lady they said’: Cynthia ‘Miranda’ Nixon brengt feministische boodschap die...

‘Be a lady they said’: Cynthia ‘Miranda’ Nixon brengt feministische boodschap die je moet zien

'Be a lady they said. Don’t be too fat. Don’t be too thin. Eat up. Slim down.'

cynthia nixon
© Girls. Girls. Girls. Magazine

Het Amerikaanse Girls. Girls. Girls. Magazine deed beroep op ‘Sex and the City’-actrice én politica Cynthia Nixon voor een krachtige video over de druk die op vrouwen wordt gelegd. ‘Be A Lady They Said’ gaat in razendsnel tempo het internet rond, en terecht.

Eind 2017 schreef ene Camille Rainville op haar blog Writings of a Furious Woman de tekst ‘Be A Lady They Said’. Daarin somt ze de eindeloze lijst van vaak tegenstrijdige verwachtingen op die onze samenleving heeft voor vrouwen. We moeten dun zijn maar niet té dun. Om dun te blijven mogen we wel niet diëten, want dan zijn we niet gezellig. We moeten sexy zijn maar niet té. Niet ‘seutig’, maar ook niet ‘slutty‘.

Zo kunnen we nog even voortgaan, maar we laten Cynthia Nixon overnemen. In een video van het tijdschrift Girls. Girls. Girls. draagt ze een deel van de tekst van Rainville voor. Tussendoor zijn veelzeggende beelden te zien van onbekende en bekende vrouwen – waaronder Vanessa Hudgens en Rachel McAdams – en af en toe een man, waaronder Trump. De boodschap is duidelijk: de verwachtingen voor vrouwen zijn lachwekkend, tegenstrijdig en totaal ouderwets, dus wees gewoon jezelf.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.