Home Lifestyle Food RECEPT: dit BBQ-gerecht met banaan, Tony’s Chocolonely en Licor 43 gaat viraal

RECEPT: dit BBQ-gerecht met banaan, Tony’s Chocolonely en Licor 43 gaat viraal

Het water loopt ons spontaan in de mond.

Banaan, Tony's, Licor 43

Barbecueën alleen voor vlees? Hell no! Wie een beetje creatief is, weet dat de outdoor grill voor veel meer dan alleen een flinke lap ribbetjes of een saté gebruikt kan worden. Enter: banaan met Tony’s Chocolonely en Licor 43 als perfecte afsluiter van die rijkelijke maaltijd. Yum!

Het was de Nederlandse slagerij Aad van Eijk die het barbecuegerecht met banaan, Tony’s Chocolonely en Licor 43 online postte, waarna het recept meteen viraal ging. Logisch, want simpeler dan dit wordt het niet. Gewoon even een banaantje opensnijden, er flink wat stukjes Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout in proppen en overgieten met een scheutje Licor 43. Laat zo’n 10 à 15 minuutjes op de barbecue rusten en klaar is kees. Loopt het water jou al in de mond?

We hebben veel vragen gekregen op ons Insta-verhaal-Bbq-banaan-foto. Bij deze het recept, heel makkelijk; Banaan 🍌 open…

Posted by Slagerij Aad van Eijk on Monday, July 16, 2018

Drie gangen van de bbq

Blijkbaar waren we met z’n allen massaal op zoek naar een dessert als dit, want het recept werd ondertussen al maar dan honderd keer gedeeld en heeft duizenden reacties gekregen. Carla van Eijk, die samen met haar haar broer de slagerij heeft overgenomen van haar vader, legt uit aan VIVA: ‘We zijn dan wel slagers, maar drie gangen van de barbecue met alleen vlees is ook voor ons iets too much. Ik had al wat recepten voorbij zien komen met banaan, marshmallows en likeuren. Eigenlijk heb ik twee van mijn lievelingsingrediënten in de banaan gestopt: Tony Melk Karamel Zeezout en Licor 43. Super simpel, maar ó zo lekker.’

Tekst: Justine Wouterson

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.