Home Lifestyle UITGETEST: de Air Games, een extra leuk loopparcours met gigantische opblaasbare hindernissen

UITGETEST: de Air Games, een extra leuk loopparcours met gigantische opblaasbare hindernissen

Je kan komende zomer in acht provincies gaan springen, klimmen, lopen en vooral je amuseren alsof je even terug kind bent.

Komende zomer kan je in acht Belgische provincies deelnemen aan de Air Games, een parcours van 5 kilometer waarop verschillende opblaasbare hindernissen opgesteld staan. De bedoeling? Je amuseren alsof je even terug kind bent en terwijl onbewust een work-out meekrijgen!

Springkastelen – en anything opblaasbaar – zijn populair en dat hebben ze begrepen bij de Air Games. Het concept van een loopparcours met opblaasbare hindernissen werd overgenomen uit de Verenigde Staten en deze zomer (en nazomer) maar liefst acht keer ingepland op Belgische bodem. In Vlaanderen kan je op 20 mei in Mol, op 23 september in Harelbeke en op 7 oktober in Wachtebeke mee gaan springen, kruipen, klimmen en lopen. De allereerste editie vindt binnen een maand al plaats in het mooie park van Laken.

Wat kan je verwachten?

Een parcours van vijf kilometer, tien opblaasbare hindernissen waarvan twee met water en één Big Slide, een hoge glijbaan. Daarnaast staan er in het startdorp verschillende foodtrucks en een bar en word je er opgewarmd door een coach en dj. Aan de start krijg je een T-shirt, tijdens het parcours is er water voorzien en aan de finish fruit, graanrepen en een medaille voor elke deelnemer.

Maar je mag vooral veel plezier en af en toe een slappe lach verwachten, want wees er maar zeker van dat iemand van je vriendinnen of jij zelf een grappige uitschuiver of onnozele duik maakt (zie minuut 0:30 in de video) waar jullie achteraf nog een tijdje om kunnen giechelen. Een action cam of persoonlijke fotograaf/supporter is dan ook aangeraden! Je hoeft trouwens geen sportieveling te zijn om mee te doen: stappen is helemaal toegestaan en er zijn geen winnaars of verliezers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info over de exacte data, locaties en prijzen van de Air Games vind je op de website van het evenement.

Meer leuke dingen om te doen deze zomer: